Uvek će nam ostati njegov glas da ga slušamo… Edi Veder i Dejv Grol odali počast legendi Sijetla Marku Laneganu

0
43
Mark Lanegan, Edi Veder, Dejv Grol/Photo: YouTube printscreen
Mark Lanegan, Edi Veder, Dejv Grol/Photo: YouTube printscreen

Vest o smrti Marka Lanegana nastavila je niz neprijatnih iznenađenja kad su u pitanju odlasci velikana grunge scene 1990-ih. Još od smrti Kurta Kobejna uvek je dolazio šok s prenaglim i neočekivanim odlaskom pevača iz Sijetla. Posle njega, jednako tako naglo su otišli Lejn Stejli, Skot Vejland, Kris Kornel pa sad i Mark Lanegan.

PREMINUO MARK LANEGAN, GRUNGE IKONA I PEVAČ QUEENS OF THE STONE AGE I SCREAMING TREES

Njegovog kolegu Edija Vedera vest o smrti zatekla je na koncertu upravo u Sijetlu 22. februara. Frontmen Pearl Jama, koji je nastupao u dvorani Benaroy, pauzirao je svoj nastup kako bi odao počast Marku Laneganu.

– Došao sam oko četiri sata i odjednom mi je telo počelo malo da se trese  -rekao je publici Veder i nastavio: – Počeo sam da se osećam užasno i mislim da je to bilo zato što sam imao alergijsku reakciju na tugu. Zato što smo izgubili… Postoji tip po imenu Mark Lanegan. Znate, ima puno stvarno sjajnih muzilara, neki ljudi poznaju Sijetl zbog muzilara koji su došli s velikog severozapada. Neki od tih momaka bili su jedinstveni pevači. Mark je to svakako bio i s tako snažnim glasom. Teško je pomiriti se, barem u ovom trenutku. Jako će mi nedostajati, a barem ćemo uvek imati njegov glas da slušamo i njegove reči i njegove knjige za čitanje. Napisao je dve neverovatne knjige u poslednjih nekoliko godina. Samo sam to želeo da kažem, da dam do znanja njegovoj ženi i voljenima da njegove kolege iz starih vremena i prostora razmišljaju o njemu i da ga volimo.

MARK LANEGAN: I DALJE ME PROGANJA SMRT KURTA KOBEJNA, JA SAM TAJ KOJI MU JE NABAVLJAO DROGU, MENE JE ZVAO TOG DANA, A JA SE NISAM JAVIO…

Dejv Grol, frontmen Foo Fightersa rekao je da je Lanegan bio “tako čist i tako stvaran” u svojoj umetnosti.

– Ako je pevao o bolu, vi ste verovali u to, a ako je pevao o ljubavi, verovali ste i u to – rekao je Grohl za The Independent o pokojnom kolegi.

– Ako znate nešto o njegovim pričama ili ste pročitali neku od njegovih knjiga, shvatićete zašto je pevao o svemu o čemu je pevao i zašto je to pevao na način na koji je pevao. Nije bilo nikoga poput njega. U Sijetlu je bio i ostao jako voljen – dodao je Grol.

Još nije otkriveno šta je bio uzrok Laneganove smrti.

HL/Izvor: ravnododna.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime