Rambo Amadeus blokirao sopstvenu pesmu “Motel Černobil” na YouTubeu… Dok topovi pucaju, muze ćute

0
140
Rambo Amadeus/Photo: YouTube printscreen
Rambo Amadeus/Photo: YouTube printscreen

Rambo Amadeus, istaknuti autor, muzičar, izvođač i ekološki aktivista, putem zvanične Facebook stranice jutros je informisao javnost da je onemogućio javno gledanje svoje pesme i spota “Motel Černobil” na YouTube kanalu pošto je, kako je napisao, pročitao loše vesti.

Naravno, reč je o napadu Rusije na Ukrajinu, a Rambo Amadeus je u tekstu naveo da ga je na ovaj potez, između ostalog, motivisala činjenica da je broj pregleda na YouTubeu u poslednja tri dana počeo da raste.

RAMBO AMADEUS: CARSKA SE NE PORIČE… A USTVARI, SVI REŽIMI PROPADAJU JER NIKO NE ŽELI VLADARU DA SAOPŠTI LOŠE VESTI

Rambo Amadeus poruku publici počinje rečima – “Inter arma silent musae” iliti u slobodnom prevodu – “Dok topovi pucaju, muze ćute”.

“Jedino što mi je jutros palo na pamet da mogu da uradim sa svoje strane, nakon što sam pročitao loše vijesti, je da onemogućim javno gledanje svoje pjesme i spota ‘Motel Černobil’ na Jutjubu. Pjesma je nakon dvadeset godina, osim crnog humora kojim je odisala, dobila neizdrživu dozu morbidnosti. Broj gledanja je krenuo da raste u posljednja tri dana, što stvar čini još morbidnijom. Zato valjda i proizvodi pop kulture imaju kratak vijek trajanja. Obesmisli ih novi kontekst”, istakao je Rambo Amadeus.

“Inter arma silent musae”. Dok topovi pucaju, muze ćute.
Jedino što mi je jutros palo na pamet da mogu da uradim sa…

Posted by Rambo Amadeus on Thursday, 24 February 2022

Umetnik se prisjetio i situacije iz filma “Žrtva” Andreja Tarkovskog.

“U njemu rođendanski slavljenik (70), nakon što se probudio iz popodnevne dremke uznemiren vrlo ružnim snom, pali rođenu kuću uvjeren da će njegova žrtva spriječiti nuklearni rat. U stvarnosti, ja sam jutros svoju pjesmu prebacio sa ‘public’ na ‘private’. Neizdrživo bi mi bilo da gledam kako u ovom kontekstu broj gledanja rapidno raste”, zaključio je Rambo Amadeus.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime