Home»Muzika»Old School is Cool… Radioactive Boy Scout objavio album “Something Broken, Something Beautiful”

Old School is Cool… Radioactive Boy Scout objavio album “Something Broken, Something Beautiful”

4
Shares
Pinterest Google+
Radioactive Boy Scout/Photo: press promo
Radioactive Boy Scout/Photo: press promo

Dugo očekivani album “Something Broken, Something Beautiful” konačno je tu… Najavnim singlom “Castaway” Radioactive Boy Scout dao nam je da naslutimo o kakvom je albumu reč. Ljubitelj gitarskih pojačala iz ’70-ih, old school načina snimanja i američkog muzičkog izraza donosi nam 10 pesama u kojima ukazuje da i nešto “slomljeno” može postati predivno.

– Izuzetno sam srećan i ponosan što je album objavljen. Na njemu će se pronaći za svakoga po nešto, od power balada, preko višeglasnih vokalnih deonica do brzih gitarskih rock himni. Bio bih jako zadovoljan da ga pustite glasno i uživate u svim muzičkim poslasticama koje nudi. Veliko hvala svima koji su mi pomogli u njegovom stvaranju!- rekao je Nikša.

“CASTAWAY”… MOĆNI UVOD U NOVI ALBUM RADIOACTIVE BOY SCOUTA

Album je snimljen u Rattus Rattus studiju u Zagrebu pod budnim okom Anje Tkalec i Borne Maksana. Za mix su zaslužni Borna Maksan i Mark Mrakovčić dok je master završio Carl Saff u Sjedinjenim Američkim Državama.

Procesu snimanja albuma doprineli su Pavle Gulić (pipschips&videoclips, Malady Lane, Lika Kolorado, delapse) na bubnjevima, Ivica Antunović (ESC Life) na basu, Marko Kostić na gitari, a vokalne deonice uz Nikšu snimile su Dunja Ercegović (Bad Daughter, Lovely Quinces), Lucija Ćustić (Luce), Neja Markičević, Dora Trogrlić i Rea Matić.

Radioactive Boy Scout je umetnik koji deli svoje vreme između Zagreba i Londona, a njegovo ime je Nikša Lovrinić. Uz solo nastupe ponekad se krije iza velikog zida glasnih gitara. Njegova muzika se sastoji od velikih potencijalnih stadionskih himni do jakih rock balada koje vividno pričaju priču. Kombinacijom širokih akustičnih gitara, velikih dinamičkih skokova i aranžmanskih iznenađenja, Radioactive Boy Scout oslikava bogato platno rock’n’roll melodičnosti s indie rock elementima koji prenose osećaj melanholije, ljubavi i nade.

Album “Something Broken, Something Beautiful” dostupan je putem svih digitalnih muzičkih platformi.

Previous post

I'm Still Landing... Elton Džon preživeo dramu, njegov privatni avion prinudno sleteo zbog ozbiljnog kvara

Next post

Vlatko Stefanovski za Headliner: Ako si pogodio centar, promašio si sve ostalo...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *