Kragujevački instrumentalni rock bend Špajz! objavio drugi album

0
41
Špajz!/Photo: promo
Špajz!/Photo: promo
Špajz!/Photo: promo

Jedan od vodećih predstavnika nove srpske instrumentalne rock scene, kragujevački Špajz! ima novi album. Novo izdanje, pod nazivom “Abažur”, je drugi album benda, objavljen 6 godina posle hvaljenog debija “Ovaj lift nema vrata”.

Album donosi 9 novih pesama u prepoznatljivom stilu benda i dostupan je na svim muzičkim platformama i na bandcamp profilu benda spajz.bandcamp.com.

Dve gitare, bas i bubanj se i dalje voze bučnim i mračnim ulicama grada ne pristajući na prolazne moderne trendove i podsećaju slušaoce na prave vrednosti. Iskrena, živa energija na pravim instrumentima za to je ono što je rock muziku uvek činilo važnom i uzbudljivom.

Album je sniman u prostorijama kragujevačkog Doma omladine, a Špajz! i na ovom albumu nastavlja saradnju sa Sašom Furunovićem, koji potpisuje snimanje, miks, master i aranžmane.

Bend je za naslovnu pesmu s albuma objavio i video spot, koji je snimila Nataša Stamatović.

Bend Špajz! nastao je u martu 2010. godine u Kragujevcu. Čine ga Vladimir Maksić (gitara), Darko Đorđević (gitara), Aleksandar Furunović (bubnjevi) i Stanko Milačić (bas gitara). Na Stankovo mesto, nakon snimanja prvog albuma, dolazi Nikolaj Petronijević koji je u sadašnjoj postavi benda. Većina pesama nastala je i nastaje tokom jam sessiona; reč je o instrumentalima u kojima se mogu prepoznati različiti uticaji (od Hendriksa, preko Discipline kičme do fusiona i jazza), a koja povremeno zvuči i kao filmska muzika.

HL/Izvor: soundguardian.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime