Ženski dream pop duo Tihi Talas objavio debi EP… Ovo su njihovi melanholični “Mikrokosmosi”

0
153
Tihi Talas/Photo: promo
Tihi Talas/Photo: promo

Beogradski ženski duo Tihi Talas, posle debi singla “Vodi me”, objavio je i svoj orvi EP “Mikrokosmosi”.

Tihi Talas čine Teodora Tasić i Tijana Bekčić koje žive i stvaraju u Beogradu. Muzika ih interesuje od detinjstva, pa tako Tijana trenutno studira dizajn zvuka i muzičku produkciju, svira gitaru i klavir i komponuje, dok Teodora piše pesme, svira klavir i peva.

Saradnju započinju sredinom 2021. godine kada shvataju da im se muzički ukusi i energije potpuno podudaraju, te da treba zajedno da naprave pesme za debitantski EP “Mikrokosmosi”. EP ubrzo završavaju u Tijaninom kućnom studiju redosledom kojim su pesme i nastajale.

Inspirisane synth, dream i brit-pop žanrovima, kao i vizuelnim referencama filma “Melancholia” Larsa fon Trira, njihova želja i vizija pesama bili su sanjivi, kosmički sintisajzerski zvukovi koji kod slušalaca izazivaju sladak osećaj melanholije. EP je dobio naziv “Mikrokosmosi” po Teodorinoj prvoj pesmi, nastaloj na mobilnom telefonu, za koju je tekst napisao Miljan Janićijević.

Simbolično, “Mikrokosmosi” predstavljaju sve što su Teodora i Tijana zajedno stvorile u udobnosti svog doma, a po završetku su same snimile i video spot za debitantski singl “Vodi me” koji je objavljen 14. januara 2022. EP “Mikrokosmosi” izašao je 1. februara a Tihi Talas nastavlja da stvara muziku. Naredno izdanje planirano je za leto 2022. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime