Home»Kult»Dve klinke ušle su u bekstejdž Džimija Hendriksa i tražile autogram, a on je pocepao list papira i svakoj napisao po stih… Taj list je sada spojen posle 55 godina i vredi pravo bogatstvo

Dve klinke ušle su u bekstejdž Džimija Hendriksa i tražile autogram, a on je pocepao list papira i svakoj napisao po stih… Taj list je sada spojen posle 55 godina i vredi pravo bogatstvo

4
Shares
Pinterest Google+
Džimi Hendriks/Photo: printscreen
Džimi Hendriks/Photo: printscreen

Dve polovine retkih rukom pisanih stihova s potpisom legendarnog gitariste Džimija Hendriksa spojene su 55 godina kasnije.

Američki muzilar bio je u ranoj fazi svoje karijere kada je njegov bend Jimi Hendrix Experience svirao u Bath Pavilionu 20. februara 1967. pošto su zamenili Čaka Berija, koji je otkazao nastup.

Pre koncerta dve lokalne devojke, od 15 i 16 godina, došle su do vrata backstagea u potrazi za cenjenim autogramom. Hendriks im je izašao u susret, ali im je rekao da nema prazan papira kada su zamolile da im se potpiše. Umesto toga, istrgao je stranicu iz sveske, iscepao je na pola i potom potpisao oba dela.

SAMO DVA DANA PRE HENDRIKSOVE SMRTI, NJEGOV POSLEDNJI NASTUP JE KAMEROM TAJNO SNIMIO FAN… SADA JE TAJ SNIMAK KONAČNO RESTAUIRAN I DOKAZUJE – DŽIMI JE BIO – BOG GITARE

Svoje potpise dali su i članovi benda Mič Mitčel i Noel Redding. Na putu kući tinejdžerke su pogledale potpise koje su dobile i otkrile su rukom pisane stihove s naslovom “51st Anniversary”.

Samo tri nedelje kasnije, “51st Anniversary” je objavljen kao B-strana njegovog drugog hit singla “Purple Haze”.

BIO JE PONEDELJAK, 9 SATI UJUTRU, A NA BINU JE IZAŠAO DŽIMI HENDRIKS… OSTALO JE – LEGENDA

Dve prijateljice su se kasnije udaljile jer su im životi krenuli različitim smerovima, a s njima i dva dela stihova. Ali prošle godine jedna od njih se obratila prodavnici rock ‘n’ roll suvenira Tracks Limited sa sedištem u Lankađiru kako bi dala na procenu svoj komplet autograma i deo stihova.

BILI GIBONS OTKRIO: DŽIMI HENDRIKS ME SAČEKAO POSLE KONCERTA I POKRIO LICE RUKAMA… MISLIO SAM DA JE MNOGO LJUT

Na zahtev Tracksa, ona je uspela da pronađe svoju prijateljicu iz Batha – uprkos ograničenom kontaktu u poslednjih pet decenija – koja je takođe sačuvala svoj deo stranice. Obe žene, koje žele da ostanu anonimne, pristale su da prodaju svoje polovine rukopisa koji se sada procenjuje na petocifreni iznos.

– Postoji vrlo malo rukopisa Džimija Hendriksa, a još manje onih koje su potpisali Dđimi i druga dva člana Experiencea – rekao je Pol Vejn iz Tracksa. Tracks će uskoro ponuditi rukopis na prodaju.

HL/Izvor: index.hr

Previous post

Ženski dream pop duo Tihi Talas objavio debi EP... Ovo su njihovi melanholični "Mikrokosmosi"

Next post

Snima se serija "Alien", to je dobra vest... ali ima i jedna loša

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.