Home»Muzika»Dejv Grol progovorio o svojoj borbi s depresijom: Trebalo mi je vremena da shvatim da muzika nije moj neprijatelj…

Dejv Grol progovorio o svojoj borbi s depresijom: Trebalo mi je vremena da shvatim da muzika nije moj neprijatelj…

4
Shares
Pinterest Google+
Dejv Grol, What Drives Us/printscreen
Dejv Grol, What Drives Us/printscreen

Dejv Grol je frontmen uspešnog rok benda Foo Fighters od 1994. godine. Od tada, bend je osvojio 12 Grammy nagrada i prošle godine je primljen u Rokenrol kuću slavnih. Međutim, daleko od reflektora, Grohl se suočio sa višestrukim zdravstvenim izazovima, uključujući borbu sa depresijom.

Još 2015. godine tokom turneje, američki pevač je slomio nogu posle pada s bine. Pred gomilom fanova Foo Fightersa, Grol je vratio iščašeni skočni zglob na mesto i vratio se na scenu na neverovatna dva i po sata. Uprkos tome što je nastupao u Švedskoj, bend je bio primoran da otkaže svoj nastup na Glastonbery festivalu tog leta, dok se Grol oporavljao. Posle ovog teškog perioda Grol je priznao da je prošao kroz “depresivnu fazu” u kojoj nije izlazio iz kuće niti se brinuo o svom izgledu. Za sve to vreme muzičar je shvatio da je stvaranje muzike “učinilo njegov život boljim”.

U intervjuu za Kerrang, pevač se prisetio:

– Kada smo se vratili kući sa tog poslednjeg putovanja, svi su bili zaista iscrpljeni. I još uvek sam pokušavao da hodam. Još sam bio na štakama i samo pokušavao da vratim svoje telo u formu, a bio sam tako iscrpljen od turneje. Obično, posle nekoliko godina putovanja, krivite muziku i bend za sve svoje probleme, pa želite da pobegnete od toga. I nisam želeo da uzmem gitaru. Nisam se osećao kreativno, plodno ili inspirisano. Tako da sam se vratio normalnom, tihom kućnom životu – otkrio je Grol.

DEJV GROL PRIZNAO: NAIVNO SAM VEROVAO KURTU KOBEJNU DA RETKO KORISTI HEROIN, ZA MENE JE TO BILA DROGA ZA PROSTITUTKE I DŽANKIJE IZ MRAČNIH SOKAKA…

Muzičar kaže da je tada prošao kroz zaista čudnu depresivnu fazu u kojoj je pustio bradu, nosio pidžamu i nije izlazio iz kuće nedeljama.

– To je bilo u trenutku kada sam shvatio da muzika nije stvar koja mi je pogoršavala život – to je zapravo bila stvar koja je uvek činila moj život boljim.

Grol je oduvek bio zagovornik otvorenog razgovora o mentalnom zdravlju i kaže da je “stigma” vezana za depresiju nepotrebna.

DEJV GROL O PISANJU AUTOBIGRAFIJE: SVE JE IŠLO LAKO, ALI ONDA SAM DOŠAO DO SMRTI KURTA KOBEJNA…

Posle smrti frontmena Linkin Parka Čestera Beningtona i pevača Soundgardena Krisa Kornela, koji su oduzeli sebi život, Grol je progovorio rekavši:

– Kada je u pitanju neko poput Krisa Kornela ili Čestera, znate, depresija je bolest i svi prolaze kroz to na svoj način…

HL/Izvor: express.co.uk

Previous post

Američke indie rock legende The Lemonheads u maju u Zagrebu

Next post

Ženski dream pop duo Tihi Talas objavio debi EP... Ovo su njihovi melanholični "Mikrokosmosi"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.