Možete li da zamislite Scorpionse u reggae fazonu? Singlom “Shining of Your Soul” kultni nemački bend najavio novi album

0
36
Scorpions/ Photo: AleX
Scorpions/ Photo: AleX

Scorpions su objavili novu pesmu u rege maniru pod nazivom “Shining of Your Soul”, koja dolazi sa njihovog predstojećeg albuma “Rock Believer”.

LP stiže 25. februara.

– Kada smo doneli odluku da napravimo novi album, počeo sam sa tekstovima bez ikakve muzike – rekao je pevač Klaus Majne nedavno za UCR. – Ideja je bila: ‘Hajde, daj mi kul rif’, znaš? Imate pesme, imate tekstove i nadam se da ćete se vratiti i dati mi sjajnu muziku. Isto je bilo i sa ‘ Shining of Your Soul’. Prvo stihovi, i mislim da je Rudolf (Šenker) smislio ovaj divan rif i ovaj divni gruv, koji je kao “rok rege Scorpions”. To je vrlo tipična pesma Scorpionsa na taj način. Ima drugačiju vibraciju i drugačiji osećaj, ali to je jedna od kul pesama na ploči.

ROCK BELIEVERS… DO KRAJA… SCORPIONS PREDSTAVILI NASLOVNI SINGL SA PREDSTOJEĆEG ALBUMA

Bend je prošlog meseca objavio naslovnu numeru sa LP-a, posle novembarskog singla “Peacemaker”. “Rock Believer”, koji će biti skoro dupli album, prvo je izdanje benda od “Return to Forever” iz 2015. godine, kao i prvo koje uključuje bivšeg bubnjara Motorheada Mikija Dija. Uprkos tom jazu, producent Hans-Martin Buf rekao je da je prirodno prijateljstvo grupe odigralo veliku ulogu u pripremi albuma.

– Od samog početka, čak i kada nisu snimali zajedno, ali svaki put kada su bili zajedno u sobi, uživali su – rekao je on za UCR. – Razgovarali su o svemu što su radili kod kuće. Oni ne žive daleko jedno od drugog, ali bili su zajedno svaki dan skoro godinu dana, i to im se zaista dopalo. Tako je bilo i u studiju. Kada su snimali zajedno, postojao je osećaj poznatosti.

“Rock Believer” je trenutno dostupan za pretprodaju na web stranici benda.

HL/Izvor: ultimateclassicrock

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime