Home»Muzika»Lana Škrgatić objavila obradu balade “Od kada tebe volim”, oglasio se i Bajaga…

Lana Škrgatić objavila obradu balade “Od kada tebe volim”, oglasio se i Bajaga…

5
Shares
Pinterest Google+
Lana Škrgatić/Photo: press promo
Lana Škrgatić/Photo: press promo

Lana Škrgatić, akademska muzičarka, kantautor i multiinstrumentalista, objavila je spot za pesmu “Od kada tebe volim”, akustičnu obradu istoimene numere Bajage i instruktora, koja se nalazi na njenom aktuelnom albumu “Avantura”.

– Nova verzija vanvremenske balade. Lana Škrgatić je multiinstrumentalista i vrsna muzičarka. Naša javnost je u to mogla da se uveri prethodnih godina, dok je sarađivala i nastupala sa Zabranjenim pušenjem. Uživajte – stoji u Bajaginoj objavi na Facebooku, kojom je Lani pružio podršku.

Nova verzija vanvremenske balade. Lana Skrgatic je multiinstrumetalista i vrsna muzičarka. Naša javnost je u to mogla da…

Posted by Bajaga on Friday, 18 February 2022

– Nakon što sam snimila nekoliko svojih kantautorskih pesama, predstavila se na CMC festivalu, napravila i nekoliko radijskih i TV turneja, odlučila sam izbaciti i jednu posebnu pesmu. Snimila sam intimnu akustičnu verziju, a u spotu za “Od kada tebe volim” je gostovao predivan plesni par, za čiju se koreografiju pobrinula Nina Vidošević – kaže Lana Škrgatić.

Lana Škrgatić/Photo: press promo
Lana Škrgatić/Photo: press promo

Objasnila je i zašto se odlučila baš za ovu pesmu poznate grupe.

– Kada sam bila u grupi Zabranjeno Pušenje, nekoliko puta smo svirali na festivalima uz Bajagu. Družili smo se u backstageu i jako su mi se svideli i kao muzičari i ljudi, a i pre sam volela njihove pesme. Pesma “Od kada tebe volim” je zaista posebna, jer kada sam je prvi put čula u live izvođenju, naježila sam se i nekako kada je došlo vreme da odaberem obradu za moj album, brzo sam shvatila da je upravo to ta pesma. Tekst sam samo izmenila u ženski rod. Dragomir Herendić Dragianni je snimio divnu deonicu na gitari, a ja sam odsvirala flautu i otpevala. Jako sam ponosna što me je Momčilo lično nazvao kada je čuo pesmu i rekao da mu se jako sviđa – dodaje kantautorka.

Previous post

Brajan Mej ima plan: Beatlesima treba film kao što je "Bohemian Rhapsody" kako bi ih klinci zavoleli...

Next post

Završen konkurs za "Beogradsko proleće 2022“... Prijavljeno skoro 300 kompozicija, 18 mesta u finalu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.