Ko su bili pravi “Peaky Blinders”? BBC napravio spin-off koji stiže uz poslednju sezonu kultne serije

0
901
Oglasi
Peaky Blinders/Photo: BBC promo
Peaky Blinders/Photo: BBC promo

To je stvarno dugo očekivani povratak – i fanovi Peaky Blindersa će biti oduševljeni kada saznaju da nova serija dolazi sa neočekivanim bonusom.

Poslednja sezona bi trebalo da počne krajem ovog meseca na BBC1 i poklopiće se sa BBC2 dokumentarcem koji se bavi gangsterima iz stvarnog života koji su inspirisali dramu.

PLAN ZA KRAJ SERIJE “PEAKY BLINDERS” PROMENJEN U POSLEDNJEM MOMENTU… SCENARISTI ODLUČILI DA “DODAJU” PET GODINA

U dve epizode, “Real Peaky Blinders” će pratiti “plemenski” rat koji je karakterisao viktorijanski Birmingem u kasnim 1800-im.

Kako prenosi TV Insider “ovo će biti poslastica za poklonike serije, od kojih neki možda nisu bili svesni da je zasnovana na istinitoj priči. Iako su bande koje su inspirisale klan Šelbi različite na mnogo načina, sličnosti su fascinantne i u mnogim slučajevima prilično šokantne. Dokumentarac je prikladan način da se obeleži kraj TV fenomena Peaky Blinders koji je privlačio gledaoce poslednjih devet godina”.

Real Peaky Blinders1/Photo: newsteam
Real Peaky Blinders1/Photo: newsteam

Zanimljiva drama počela je sa emitovanjem 2013. a Kilijan Marfi igra Tomasa Šelbija, vođu nemilosrdne porodične firme koja je dominirala industrijskim kvartom Birmingema u edvardijansko doba.

BUDI MASTERMIND, BUDI KAO TOMI… PREDSTAVLJENA ZVANIČNA PEAKY BLINDERS VIDEO-IGRICA

Pisac Stiven Najt je zasnovao priču na originalnim Peaky Blindersima, bandi koja je delovala u istoj oblasti od 1880-ih do 1910-ih. Banda je dobila ime po praksi ušivanja žileta u vrhove njihovih kapa koje su se potom mogle koristiti kao oružje.

Dokumentarac, koji će biti emitovan početkom marta, prati rad profesora Karla Čina dok on otkriva priče o pravim bandama.

Takođe će biti intervjuisan i Stiven NAjt, koji je koristio anegdote iz svoje porodice u Birmingemu kao inspiraciju prilikom pisanja scenarija za seriju.

HL/Izvor: thesun.co.uk

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime