Netflix platio 320.000 dolara osuđenoj prevarantkinji, pa snimio hit seriju o njoj… Ko je, ustvari, Ana Delvej i gde je sada

0
61
Inventing Anna/Photo: Netflix promo
Inventing Anna/Photo: Netflix promo

Netflix ima novi hit, seriju “Inventing Anna” koja se počela da se prikazuje prošlog petka i zasnovana je na istinitom događaju.

To je priča o Ani Sorokin, devojci koja se predstavljala kao Ana Delvej, Ruskinja odrasla u Nemačkoj, koja je varala banke, finansijske institucije i elitu Njujorka, vodila život bogatašice, tvrdila da vodi fondaciju tešku 60 miliona dolara, da bi 2017. godine bila uhapšena. Novinarka Džesika Presler objavila je 2018. godine priču o devojci koja je prevarila bogataše s Menhetna a tu je priču iskoristio Netflix kako bi snimio seriju.

Glavnu ulogu glumi Džuli Garner, poznata po ulozi u seriji “Ozark”. U maju 2019. godine Ana Sorokin proglašena je krivom i osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od četiri do 12 godina. Ali, pre godinu dana, posle tri godine zatvora, puštena je na slobodu zbog dobrog vladanja.

Netflix je, da bi dobio pravo na ekranizaciju njenog zanimljivog života, platio Ani Sorokin 320.000 dolara, objavio je portal Insider. Od tog iznosa, ona je 200.000 platila bankama kojima je dugovala novac dok je 25.000 dolara platila državi Njujork. Još 75.000 platila je na ime advokatskih troškova. Time je platila dugove i istog trenutka ponovo počela da živi luksuznim životom. Dala je niz intervjua, pokrenula je svoju modnu liniju i angažovala video snimatelja da prati i snima svaki korak njenog novog života. Ali, zaboravila je na jednu “sitnicu”.

View this post on Instagram

A post shared by Anna Delvey2.0 (@theannadelvey)

U martu 2021. godine uhapšena je jer joj je istekla viza. Određena joj je deportacija, ali ona na to nije pristala pa je podnela zahtev za azil.  Razlog – njena porodica koja živi u Nemačkoj primila je brojne pretnje. Međutim, zahtev za azilom je nekoliko meseci kasnije odbijen na šta se ona žalila. Još uvek se nalazi u pritvoru u Njujorku a šanse da dobije status azilanta vrlo su male.

Istovremeno, snimaće se još jedna serija o životu Ane Sorokin i to u produkciji kompanije HBO. Zasnovana je na knjizi “My Friend Anna” koju je objavila Rejčel Vilijams koja je bila njena prijateljica. Prijateljstvo je prestalo kada je Rejčel pozajmila Ani 62.000 dolara a ova joj nikada nije vratila taj novac. Izdavačka kuća Simon & Schuster i kompanija HBO zajedno su joj platili 110.000 dolara za knjigu i njenu ekranizaciju s mogućnošću da zarada dosegne iznos od najmanje 600.000 dolara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime