Home»Film»Na aukciji prava na “Gospodara prstenova” i “Hobita”… Nisu milioni u igri, nego – milijarde

Na aukciji prava na “Gospodara prstenova” i “Hobita”… Nisu milioni u igri, nego – milijarde

4
Shares
Pinterest Google+
Gospodar prstenova/ Photo: imdb.com
Gospodar prstenova/ Photo: imdb.com

Vlasnik prava na najpopularnija dela DŽ. R. R. Tolkina kompanija Sol Zenc odlučila je da stavi na aukciju filmska, televizijska i gejming prava na “Gospodara prstenova”,”Hobita” i posthumno objavljena dela “Silmarilion” i “Nezavršene priče o Numenoru i Srednjoj zemlji”.

Ukupna vrednost prema poslednjoj proceni iznosi dve milijarde dolara. Investiciona banka ACF rukovodiće prodajom, a nekoliko holivudskih studija zainteresovano je da otkupi prava.

VATRA I VODA… OTKRIVENA JOŠ JEDNA MISTERIJA NOVE SERIJE “GOSPODAR PRSTENOVA”

Prodaja dolazi u trenutku kada Amazon treba da otkrije trejler za predstojeću televizijsku sagu “Prstenovi moći”, čija se pilot epizoda očekuje u septembru.

“GOSPODAR PRSTENOVA” BIĆE NAJSKUPLJA SERIJA U ISTORIJI… UBEDLJIVO

Serija će se baviti dešavanjima u drugom dobu Tolkinovog univerzuma, baš iz razloga jer Amazon ne poseduje prava na događaje iz prvog i trećeg doba.

Međutim, kompanija Sol Zenc takođe vodi pravnu borbu sa studijom Warner Bros.” koji takođe poseduje određena prava na Gospodara prstenova preko svog posedovanja New Line Cinema, koja je producirala proslavljenu trilogiju Pitera Džeksona.

ŠTA BI BILO DA JE FRODO SREO “LIVERPULSKE BUBE”… BEATELS STVARNO HTELI DA SNIME FILM “GOSPODARI PRSTENOVA”, TOLKIN IM ZABRANIO

Sa druge strane, Zenc tvrdi da su se prošle godine filmska prava vratila u njihov posed, jer Warner nije aktivno razvijao novi sadržaj u vezi sa svetom G”ospodara prstenova”. To i povećana pažnja zbog predstojeće Amazonove serije su glavni razlozi zašto je Sol Zenc odlučio da proda prava koja poseduje.

HL/Izvor: novosti.rs

Previous post

Kineski festival svetla u Beogradu i Novom Sadu do 18. februara

Next post

Dušanovački gusari... pročitajte novi odlomak iz knjige Dejana Stojiljkovića posvećene Branku Miljkoviću

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *