Home»Muzika»Homeland»Biramo novog pobednika… Od 16. februara počinje 6. Bunt rok festival

Biramo novog pobednika… Od 16. februara počinje 6. Bunt rok festival

4
Shares
Pinterest Google+

Šesto izdanje festivala posvećenog novim, mladim autorima i bendovima, moći ćete da pratite od srede, 16. februara (RTS2) i da saznate kome će od 18 takmičarskih bendova, titulu da proslede pobednici prethodnog izdanja Bunt rok festivala, grupa Lagana sreda.

Bunt rok festival je jedini televizijski rok festival takmičarskog karaktera i tim ovog nacionalnog projekta od 2015. godine uspešno istrajava u afirmisanju autora i bendova domaće pop i rok muzike, doprinoseći formiranju nove srpske pop i rok scene.

Branka Glavonjić/ Photo: RTS Gordan Jović
Branka Glavonjić/ Photo: RTS Gordan Jović

Kako kaže Branka Glavonjić, autorka emisije Bunt i Bunt rok festival, njen tim i ona se trude da kontinuirano ostvaruju ciljeve i misiju ovog projekta, i najavljuje da će 6. BRF biti nešto drugačiji samo po formatu, odnosno broju takmičarskih emisija:
– Odlagali smo realizaciju ovog Bunt rok festivala u isčekivanju da će se steći uslovi da organizaciono i produkcijski sve planirano sprovedemo kao i ranijih godina. Pošto to nije bilo moguće zbog pandemije, rešili smo da više ne odlažemo i da ovo izdanje realizujemo kroz tri takmičarske emisije (dva polufinala i finale), umesto ranijih devet. Ovom prilikom zahvaljujem menadžmentu poznatog beogradskog kluba Subbeerni centar, koji su bili naši domaćini i doprineli da uspešno sprovedemo 6. Bunt rok festival.

Kao što smo već rekli na početku, za titulu pobednika takmičiće se 18 autora i bendova iz cele Srbije, a ocenjivaće ih stručni žiri, a voditelji novog izdanja Bunt rok festivala biće Branka Glavonjić i Zoran Stefanović Iskaz.

Više detalja o takmičarima i bendovima, saznaćete kroz intervjue, koje će sa muzičarima raditi novinar Stefan Jovčić.

U prvom polufinalu, takmičiće se grupe: Uspon ljudskog bića, Bulka, Kratki s vremenom, Cactus Fields, Ascend, Čuvari stvari, Fusnote, Two Coins From Mercury i Glasovi iz unutrašnjosti. U revijalnom delu, nastupiće pobednici petog Bunt rok festivala, grupa Lagana sreda.

Lagana sreda (Beer Fest)/ Photo: AleX
Lagana sreda (Beer Fest)/ Photo: AleX

– Sve ostalo, zbog čega je Bunt rok festival svih ovih godina cenjen i drugačiji, ostaje isto- dajemo šansku novim autorima i bendovima da nastupe u programu Javnog medijskog servisa Srbije, da predstave svoju muziku i stvralaštvo, da ih auditorijum upozna… – navodi Branka Glavonjić i dodaje:
– Takođe, tokom takmičarskog procesa na Bunt rok festivalu, neafirmisani i mladi muzičari dobijaju priliku da saznaju i nauče mnogo toga korisnog od relevantnih članova našeg stručnog žirija , a to im itekako može koristiti u daljem osvajanju svoje pozicije na rok sceni. Naravno, takmičare sigurno motiviše i prestižna titula pobednika Bunt rok festivala.

Stalni članovi stručnog žirija Bunt rok festivala su: Maja Cvetković (E-Play), Aleksandar Marković Lama (Bolesna štenad), Bojan Slačala (Artan Lili), Nikola Jelić Mikri (Prti Bee Gee), Vladan Vlajko Đurđević (Neverne Bebe), a gostujući član žirija u prvom polufinalu biće Stefan Niketić (Lagana Sreda).

Kroz projekat Bunt rok festival do sada je prošlo više od 800 autora i bendova iz cele Srbije, a njih 120 je prvi put dobilo priliku da predstavi svoj rad.

Ovog proleća biće objavljeno i specijalno diskografsko izdanje PGP RTS- a, kompilacija najbolje plasiranih pesama na svim dosadašnjim izdanjima Bunt rok festivala.

Photo: Promo
Photo: Promo
Previous post

Lego napravio figurice najuspešnijeg ženskog benda ikada... samo za starije do 16

Next post

Alek Boldvin snima prvi novi film posle tragedije: Sve mi je čudno... vratio sam se na svoj posao, ali ništa nije isto

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *