Home»Muzika»Homeland»Pesma “Hotel Jugoslavija” Bajage i benda E-Play proglašena za “Pesmu godine” emisiije Bunt

Pesma “Hotel Jugoslavija” Bajage i benda E-Play proglašena za “Pesmu godine” emisiije Bunt

6
Shares
Pinterest Google+
E-play, Bajaga/ Photo: Promo (Youtube cover)
E-play, Bajaga/ Photo: Promo (Youtube cover)

Nagradu “Pesma godine 2021″ emisije Bunt osvojila je pesma”Hotel Jugoslavija”.

Pesma “Hotel Jugoslavija” koju su prošle godine objavili Momilo Bajagić Bajaga i bend E-play, osvojila je najviše glasova žirija novoustanovljene nagrade “Pesma godine”, saopšteno je sinoć u emisiji “Bunt” na RTS-u.

Emisija Bunt je ustanovila ovu nagradu prošle godine a obrazlažući drugu po redu dodelu priznanja za najbolju pesmu, autorka i urednica emisije Bunt Branka Glavonjić je navela:

– – Iako su poslednje gotovo tri godine zbog situacije izazvane pandemijom virusa COVID-19, znatno usporile dešavanja na domaćoj rok sceni u smislu javnog izvođenja ove muzike, ispostavilo se da stvaralački žar domaćih autora nije ugašen. Nagrada emisije Bunt za pesmu godine je i ustanovljena da bi bila neka vrsta podrške u vremenima kada je sve važnije od umetnosti, jer svaka vrsta umetničke forme je poput hrane, vazduha i vode, nezaobilazna karika koja čini našu svakodnevicu lepšom i lakšom. Kada čujete svakog meseca preko dvadeset pesama i vidite isto toliko sjajnih video ostvarenja, onda je i vaš zadatak da na neki način nagradite rad i trud muzičara, koji uprkos svemu vredno stvaraju.

Urednica Braka Glavonjiç i novinar Stefan Jov_ic sa dobitnicima nagrade emisije Bunt Pesma godine Momcilo Baagic Bajaga i Maja Cvetkovic E play/Photo: Goradn Jović RTS
Urednica Braka Glavonjić i novinar Stefan Jovčić sa dobitnicima nagrade Pesma godine – Momčilom Bajagićem Bajagom i Majom Cvetković/Photo: Gordan Jović 

Žiri, koji je odlučivao o dobitniku ovog značajnog priznanja, radio je u istom sastavu kao i prošle godine, kada je prvu titulu “Pesma godine” (2020) osvojila kompozicija “Sloboda” grupe E- play. Članovi žirija su bili: Katarina Epštajn (urednica emisije “Pop karusel”, Radio Beograda 1), Ana Milićević (urednica TV kanala RTS Muzika), Olga Kepčija (muzička urednica i voditeljka na Radio Beogradu 202), Stefan Jovčić (novinar i voditelj emisije Bunt) i Branka Glavonjić (autor emisije Bunt).

– Zahvaljujemo svima koji su o ovom priznanju odlučivali, hvala na nagradi, zaista nam je zadovoljstvo i čast. – rekla je Maja Cvetković (E- play) u emisiji Bunt i dodala:

– Prethodni period za mene kao autora nije bio baš sjajan zbog raznoraznih okolnosti i pitala sam se šta bih to mogla da učinim, kako da se izmestim i da se nešto lepo desi. I onda sam pozvala Bajagu, iako nisam imala sasvim jasnu ideju, niti kako bi to tačno trebalo da bude realizovano. Ali, nakon tog poziva sve je teklo spontano i lako smo se razumeli.

Momilo Bajagić Bajaga je dodao:

– Maja Cvetković i ja se dugo poznajemo, njen predlog mi se odmah dopao a i inače mi se dopada to što ona radi. Zato je moja reakcija bila – hajde da probamo. Kako je vreme odmicalo, sve smo lepše i lepše sređivali pesmu. Mislim da je baš dobra ideja da ljudi koji inače ne sviraju zajedno, ponekad naprave i taj iskorak da sarađuju i nešto naprave zajedno – naročito kad ispadne ovako dobro i na opšte zadovoljstvo, kao što je pesma “Hotel Jugoslavija.”

Maja Cvetković i Bajaga/ Photo: Nebojša Babić
Maja Cvetković i Bajaga/ Photo: Nebojša Babić

– Bilo je ovo baš zanimljivo iskustvo, divno smo sarađivali Iako znamo kakva je Bajagina biografija i šta je sve postigao, kakvi su sve njegovi talenti- nisam znala kako ćemo se uklopiti. Dok smo radili na pesmi a potom i tokom snimanja video spota, saznala sam i nešto novo o njemu i ispratila kakav je njegov pristup svakom segmentu nastajanja pesme, od stihova do muzike. Tokom procesa, odlično su se uklopili i ostali članovi mog i Bajaginog benda- Trut i Nemanja iz E-pleya, kao i Lokner- koji je dao specifičan šarm i sasvim poseban muzički “začin” pesmi “Hotel Jugoslavija” i sve je ispalo sjajno – ispričala je u emisiji “Bunt” Maja Cvetković.

Branka Glavonjić, urednica i autorka emisije BUNT, najdugovečnije rok televizijske emisije u regionu kaže:

– Posebno mi je drago što je nagrada za najbolju pesmu 2021. i ovog puta otišla u ruke bendu E-PLAY, kojeg predvodi jedna žena, osnivačica, autorka, pevačica i basistkinja Maja Cvetković. Premda je pesma “Hotel Jugoslavija” koju je zajedno uradila sa jednom od najvećih zvezda regiona Momčilom Bajagićem Bajagom, već našla put do publike, tek će u budućem vremenu pokazati svoju izvornu lepotu, slojevitost i nijanse koje je ne čine jednokratnim, instant hitom. Ispostavilo se i da je video ostvarenje za pesmu “Hotel Jugoslavija” Vuka Protića još jednom savršeno i slikovito ispratilo sve što je autorski tandem Cvetković / Bajagić želeo da nam muzički iskaže.

Previous post

Sramota. Tuga. Bes. Odlazak uličnog bluzera Blekija, dobrog duha Novog Sada... a zbog čega?

Next post

Da li je ovo najotkačenija reklama na Super Bowlu ikada... Arnold Švarceneger kao Zevs, Salma Hajek kao Hera

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.