Home»Film»Forbes objavio listu najplaćenijih u industriji zabave… Piter Džekson se odvalio od love, Brus Springstin “tek”drugi, a Tejlor Svift na 25. mestu

Forbes objavio listu najplaćenijih u industriji zabave… Piter Džekson se odvalio od love, Brus Springstin “tek”drugi, a Tejlor Svift na 25. mestu

5
Shares
Pinterest Google+
Piter Džekson/Phptp: YouTube printscreen
Piter Džekson/Photo: YouTube printscreen

Prestižni časopis Forbes objavio je listu najplaćenijih ličnosti u industriji zabave za 2021. Brus Springstin prodao je autorska i izdavačka prava prošle godine na svu svoju snimljenu muziku i napisane tekstove pesama, uključujući 11 multiplatinastih albuma i pet zlatnih singlova, za, kako navode izvori, gotovo 500 miliona dolara.

Kupac je bio Sony Music, matična firma njegove dugogodišnje izdavačke kuće Columbia Records. Ovaj je poduhvat Brusa stavio na drugo mesto Forbesove liste najplaćenijih “zabavljača” 2021. godine – odmah iza reditelja “Gospodara prstenova” Pitera Džeksona.

RINGO STAR OTKRIO ŠTA MISLI O FILMU “THE BEATLES: GET BACK” PITERA DŽEKSONA

On je zaradio 600 miliona dolara pošto je prodao deo svoje firme koja se bavi vizuelnim efektima za 1,6 milijardi dolara, takođe prošle godine.

Ostali izvođači koji su stekli unosne zarade tokom prošle godine su Bob Dilan, Pol Sajmon i Nil Jang, koji su zajedno prikupili oko 500 miliona dolara.

U prvih pet našli su se i Džej Zi, Dvejn Džonson i Kanje Vest sa stotinama miliona dolara, od kojih većinu nisu zaradili repovanjem, produkcijom ili glumom, već prodajom šampanjca, tekile i patika.

U ČEMU JE FORA S MASOVNOM PRODAJOM PRAVA NA SVOJE PESME KOJU SU ZAPOČELE SVETSKE MUZIČKE ZVEZDE? POSTOJE NAJMANJE DVA DOBRA RAZLOGA…

Čak je i pevačica Tejlor Svift, koja se našla na 25. mestu sa zaradom od 52 miliona dolara, većinu svog novca zaradila ponovnim snimanjem albuma koji je prvi put objavila pre 10 godina.

Dvadeset i pet najplaćenijih zabavljača tako je ukupno zaradilo 4,4 milijarde dolara pre poreza i dažbina u 2021. godini, od kojih je velika većina to učinila bez da su stvorili išta novo. Poređenja radi, u 2020. godini 25 najplaćenijih osoba ukupno je zaradilo više od 2,2 milijarde dolara.

Kompletan spisak najbogatijih pogledajte na ovom linku.

HL/Izvor: jutarnji.hr 

Previous post

Preminula "nevaljala kraljica funka" Beti Dejvis

Next post

Koncert u čast Vlade Divljana... (ne)normalni & Zdenko Kolar 8. marta u novosadskoj Fabrici

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *