Home»Muzika»Homeland»Dodeljene nagrade Asocijacije Neki rok za 2021. godinu

Dodeljene nagrade Asocijacije Neki rok za 2021. godinu

4
Shares
Pinterest Google+
Igor Marojević/ Photo: Vladimir Manojlović
Igor Marojević/ Photo: Vladimir Manojlović

I ove godine Asocijacija Neki rok dodelila je nagrade uspešnim pojedincima i bendovima u oblasti kulture i muzike.

– U skladu sa simbolom Asocijacije Neki rok, palac podignut na gore, koji na prvom mestu označava gest kojim se daje podrška, ali označava i palac na gore za pozitivne životne i društvene vrednosti. Neki rok u tom smislu označava rock muziku, ali i nedefinisano vreme što život i jeste – rekao je osnivač asocijacije Goran Šobić Sirano.

Članovi Asocijacije su i u 2021. godini odlučili da nagrade one koji istrajavaju u stvaralaštvu. Nagrade su podeljene u sedam kategorija, a dobitnici su:

Album godine – BES, “Periferija ljudskosti“

Spot godine – Repetitor, “Kroz vetar“

Pesma godine – Zaradsutra, “Vidim“

Knjiga godine – Igor Marojević, “Ostaci sveta“

Izdavač godine – PGP-RTS

Koncert godine – Riblja Čorba, Tašmajdan, “Koncert u čast Miši Aleksiću“

Ukupni doprinos rokenrol kulturi – posthumno Saši Gočaninu, vlasniku izdavačke kuće Take It Or Leave It za životno delo kao izdavaču, novinaru, menadžeru i producentu.

Stašić za Gočanina/ Photo: Promo
Stašić za Gočanina/ Photo: Promo

– Pored muzičke zaostavštine koja se redovno emituje i sluša potrebno je stvarati novu muziku koja će obeležiti aktuelno vreme. Nagradili smo one koji se trude da uvek iznova kažu i naprave novo delo, koji će se boriti da ono ostane zapamćeno u vremenu i bude značajno nekim novim generacijama. Stoga sa ponosom ističemo bendove BES, Repetitor i Zaradsutra kao nosioce ovogodišnjih nagrada – dodao je Goran Šobić Sirano.

Asocijacija NEKI ROK se od 2001. godine bavi očuvanjem i promocijom rokenrola, kulture, umetnosti i sporta. Za 20 godina postojanja aktivno su pratili domaću rock scenu koja stvara autorsku muziku, bili su podrška u razvoju mladih muzičara i demo bendova, promovisali su kulturu ponašanja i scenskog nastupa kao i sve pojedinačne uspehe koji su doveli do unapređenja domaće kulturne scene.

Na sajtu asocijacije, www.nekirok.com, možete pronaći sve o asocijacijaciji i njenim aktivnostima i saradnji. Sajt je ujedno i rock portal na kojem ćete lako ispratiti najave koncerata, novitete, spotove, albume, recenzije, foto izveštaje, festivale, top listu i razne interesantne vesti o domaćem rokenrolu.

Previous post

Koncert u čast Vlade Divljana... (ne)normalni & Zdenko Kolar 8. marta u novosadskoj Fabrici

Next post

Osam debitantskih dugometražnih dokumentaraca na festivalu ДОК #4

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *