Novi član Whitesnake Dino Jelusick za Headliner: Jedan je život… bolje ga provesti hvatajući snove nego živeti tek toliko da živiš

0
172
Dino Jelusić/ Photo: Josip Marković (promo, Menart)
Dino Jelusić/ Photo: Josip Marković (promo, Menart)

Sredinom prošle godine Dejvid Koverdejl, lider čuvenog benda Whitesnake, dao je za mnoge iznenađujuću izjavu – novi član benda je mladi hrvatski muzičar Dino Jelusić.

Istog momenta svi koji ne prate baš pažljivo scenu u regionu, masovno su počeli da pretražuju internet u potrazi za odgovorom zbog čega je baš ovaj momak zaslužio mesto u Koverdejlovoj “beloj zmiji”. Pa su saznali da je Dino u muzici od malih nogu, da je 2003. kada je imao samo 11 godina, pobedio na dečijem Evrosongu, da je završio Muzičku akademiju, osnovao svoj bend Animal Drive, a internacionalnu karijeru počeo kao deo američkog benda Trans-Siberian Orchestra…

DEJVID KOVEREJL OBJASNIO ZAŠTO JE POZVAO DINA JELUSIĆA U WHITESNAKE

Sad već, o njemu se dosta zna. I samo čekamo da ga vidimo na sceni sa Koverdejlom. Što će se, srećom, desiti vrlo uskoro – 2. jula u Zagrebu, a 6. jula u Beogradu, na Tašmajdanu, na mestu gde su nas zauvek “kupili” leta 2019. sad već kultnim koncertom po nezapamćenom nevremenu.

I baš pred ovum oproštajnu turneju Whitesnake-a, koju fanovi iz regiona iz mnogo razloga željno iščekuju, Dino, koji sve češće koristi svoje umetničko prezime Jelusick,  objavio je solo singl “Ti to dobro znaš”.

Bila je to sjajna prilika za nas da kratko proćaskamo sa Dinom i saznamo nešto više od onoga što piše u zvaničnoj biografiji.

Objavio si singl “Ti to dobro znaš” uoči samog početka turneje sa Whitesneke-om, da li je to slučajno?
– Naravno da nije slučajno, planirao sam već dugo izdati pjesmu na hrvatskom jeziku. Dogodilo se da je izašla par mjeseci prije početka turneje.

A da li je slučajno što pesma govori o tome kako se snovi ostvaruju i kad je najteže?
– Nije, svaka pjesma mora imati određenu poruku. Jako puno ljudi prerano odustane ili pak ne radi dovoljno da dođu uopće blizu onog što je za njih “san”.

Dino Jelusić/ Photo: Josip Marković (promo, Menart)
Dino Jelusić/ Photo: Josip Marković (promo, Menart)

Kako je bilo raditi ovu stvar sa “starom ekipom”?
– Ne znam koga smatrate “starom ekipom”, ali raditi s Kellerom, Mariom i Lukom je uvijek užitak, naš četvorica savršeno funkcioniramo. Imamo puno engleskih stvari spremnih za izdavanje, “Healer” je samo početak.

Jako si puno prošao od pobednika dečije Pesme Evrovizije, do mesta gde si sada… šta te je držalo čvrsto na tom putu prema ostvarenju snova. Šta bi, kao neko o čijoj karijeri sada maštaju neki novi klinci, bio najbolji savet koji možeš da im daš?
– Treba raditi i biti čvrsto na zemlji. Jednom kad prestaneš raditi počneš stagnirati. I naravno treba imati viziju i imati u glavi da je jedan život, bolje ga provesti hvatajući snove nego živjeti tek toliko da živiš.

DINO JELUSIĆ SE NAVIKAVA NA SLAVU… NOVI ČLAN WHITESNAKE S FANOVIMA PODELIO ŠTA SE DEŠAVA NA NJEGOVOM WHATSAPPU

Izjavio si da su ti mnogi čestitali na angažovanju u Whitesnake-u kao da si “dobio nagradu za životno delo”. Kako si ti to zapravo doživeo?
– Doživio sam to kao veliku čast. Za mene je Dejvid najveći frontmen i WS je bend od kojeg sam puno naučio. To ne može biti zadnja stanica, posebno ne za nekoga tko ima 29 godina i ima ambiciju s vlastitom muzikom nešto napraviti.

Kakav je lik Dejvid Koverdejl van scene, privatno, na probama, u druženju…?
– Dejvid je preko video linka cool i jednostavan, a za paket benda ne znam, nisam još imao probe.

Otkrij nam neki detalj sa predstojeće turneje, kakva sve iznenađenja sprema Whitesnake svojim fanovima?
– S obzirom da je ovo zadnja turneja, mislim da možete očekivati puno glazbenih iznenađenja. 6.7.2022. dođite na Taš pa ćete sve vidjeti.

U skladu sa tvojom novom pesmom, pitanje koje je klasično za zatvaranje intervjua na Headlineru: Šta ćeš biti kad porasteš?
– Kad porastem biti ću zauvijek dijete. 😀

A.S.I. za HL

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime