Film čije je snimanje mafija želela da spreči po svaku cenu… Stigao prvi tizer za seriju “The Offer”, priču o tome kako je nastao – “Kum”

0
46
Kum/Photo: promo
Kum/Photo: promo

“Ovo nije samo gangsterski film. Ovo je priča o porodici. Ovo je Šekspir…”, kaže Majls Teler kao producent Albert Rudi u prvom tizeru za seriju “The Offer” koja će prikazati priču “iza kulisa” čuvenog filma Frensisa Forda Kopole “Kum” koji ove godine slavi 50 godina od premijere.

Dok su ostvarenja “Kum” kultna trilogija u istoriji filma, njihovo snimanje iza kulisa je epska priča za sebe, piše Indiewire. Tu priču otkriva Paramountova serija “The Offer” koja će premijerno biti prikazana 28. aprila. U prvom trejleru koji je izašao pre nekoliko dana, Rudi (Majls Teler) se bori da na veliko platno donese adaptaciju romana Marija Puza.

DŽEK NIKOLSON MOGAO JE DA BUDE GLAVNI LIK U “KUMU”… A ONDA JE – ODBIO ULOGU

Den Fogler glumi reditelja Frensisa Forda Kopolu, dok je Metju Gud Robert Evans, šef kompanije Paramount Studios, a Džuno Templ Rudijeva sekretarica Beti Mekart. Pored njih, podelu čini i Đovani Ribizi kao ozloglašeni mafijaš Džo Kolombo, koji je vodio kampanju protiv filma zbog načina na koji prikazuje italijansko-američku zajednicu, a tu su i Kolin Henks i Bern Gorman kao producenti studija.

Režija nekolicine epizoda poverena je Deksteru Flečeru, koji je ujedno i izvršni producent pored tvorca serije Majkla Tolkina, izvršne producentkinje i koscenaristkinje Niki Toskano i pravog Alberta Rudija.

ČAK NI NAJVEĆI FANOVI NE ZNAJU OVO… 10 IZNENAĐUJUĆIH STVARI O LEGENDARNOM FILMU “KUM”

Sam proces stvaranja “Kuma” bio je dugotrajan i prepun muka i sukoba, jer su svi akteri bili veoma posvećeni ili tome da se to ostvari, ili da se spreči. Mafijaška tematika i kampanja Džoa Kolomba nimalo nisu olakšale situaciju.

– Ono što me je zateklo je kada je Rudi rekao: “Svaki dan snimanja “Kuma” bio je najgori dan u mom životu”, i to mi je govorilo da imamo priču – rekao je Tolkin za Vanity Fair i dodao:

– Za svakog lika u filmu, njegovo snimanje ili zaustavljanje snimanja bilo je u srži svega što su radili, za njih je to bilo pitanje života i smrti!

OVO JE BILA VELIKA HOLIVUDSKA TAJNA… MARIO PUZO JE PRODAO PRIČU O KUMU ZA 12.500 DOLARA DA BI VRATIO KOCKARSKI DUG

Osim toga, mafijaške veze su samo podstakle sukob. Producentkinja Toskano je dodala:

– Na početku naše priče saznajemo da mafija ima veoma aktivan interes da osigura da “Kum” nikada ne bude napravljen!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime