Koncert u čast Dragoljuba Đuričića 24. februara u Ateljeu 212: Na sceni YU grupa, Kerber, Vlatko, Čutura…

0
56
Dragoljub Đuričić/Photo: YouTube printscvreen
Dragoljub Đuričić/Photo: YouTube printscvreen

Koncert “Dragoljub” u čast čuvenog bubnjara Dragoljuba Đuričića (1953 – 2021) biće održan 24. februara u Ateljeu 212.

Učešće su potvrdili YU Grupa, Vlatko Stefanovski, Kerber, Dejan Cukić i Spori ritam bend, Nikola Čuturilo, Dragoljubovi bubnjari, kao i bubnjari značajnih beogradskih bendova. Njima će se pridružiti i glumci sa kojima je Đuričić sarađivao, a program će voditi Gorica Popović.

Događaj je humanitarnog karaktera, a planirano je da celokupan prihod ide za kupovinu odgovarajućeg tehničkog pomagala za jednu od zdravstvenih ustanova za decu.

OBNOVLJEN MURAL SA LIKOM DRAGOLJUBA ĐURIČIĆA… ZAUVEK ZAJEDNO NA MESTU ODAKLE SI NAM DAVAO PODRŠKU…

Dragoljub Đuričić je za pet decenija karijere snimio više od 70 albuma, odsvirao više od 6.000 koncerata i sarađivao sa najvećim muzičkim zvezdama sa prostora bivše Jugoslavije. Svirao je u Yu Grupi, Leb i solu, Kerberu, bio je i bubnjar Zdravka Čolića i Đorđa Balaševića. Svirao je sa velikim brojem umetnika među kojima su bili i Kornelije Kovač, Arsen Dedić, Kemal Monteno, Laza Ristovski, Bora Dugić, Nikola Čuturilo, Ipe Ivandić, Ivan Fece Firči, Radomir Mihailović Točak, Dejan Cukić, Stjepko Gut…

Đuričić je pisao muziku i za pozorištne predstave, a svoj umetnički dar je iskazivao i u oblasti slikarstva. Preminuo je 15. marta 2021. godine od posledica korona virusa.

HL/Izvor: nova.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime