Home»Kult»Samo dva dana pre Hendriksove smrti, njegov poslednji nastup je kamerom tajno snimio fan… Sada je taj snimak konačno restauiran i dokazuje – Džimi je bio – bog gitare

Samo dva dana pre Hendriksove smrti, njegov poslednji nastup je kamerom tajno snimio fan… Sada je taj snimak konačno restauiran i dokazuje – Džimi je bio – bog gitare

6
Shares
Pinterest Google+
Džimi Hendriks/Photo: YouTube printscreen
Džimi Hendriks/Photo: YouTube printscreen

Restaurirani snimak Džimija Hendriksa koji džemuje u londonskom klubu dva dana pre smrti pojavljuje se u novom dokumentarcu “Ronnie’s”.

Snimak je preuzet sa trake koju je snimio neko iz publike u džez sali Ronija Skota 16. septembra 1970, kada je Hendriks gostovao sa Eric Burdon’s War i sa njima izveo “Mother Earth” i “Tobacco Road”.

KIT RIČARDS: DŽIMI HENDRIKS JE BIO TOLIKO GENIJALAN DA JE SKORO UNIŠTIO GITARU KAO INSTRUMENT…

Režiser Oliver Marej rekao je za Rolling Stone da je bilo potrebno neko vreme da locira Bila Bejkera, koji je napravio snimak koristeći veliku kameru koju je prošvercovao u klub. Tim dokumentarca je uspeo da očisti originalni zvuk i istakne Hendriksovu gitaru.

– Nepogrešiv je Džimi od trenutka kada je izašao na scenu – rekao je Marej. – Njegov dodir i ton su jedinstveni do danas, čak i nakon horde gitarista koji su pokušali da ga imitiraju. Toliko je liričan i savršeno se uklapa u šareni džem sa nijansama džeza koji Erik Burdon i War postavljaju publici.

BIO JE PONEDELJAK, 9 SATI UJUTRU, A NA BINU JE IZAŠAO DŽIMI HENDRIKS… OSTALO JE – LEGENDA

U klipu, gitarista Hauard Skot opisuje taj trenutak kao trenutak koji treba čuvati za sva vremena, ali dodaje:

– Sledeće noći smo dobili vest da je posle seta Džimi umro. Bila je užasna pomisao da sam ja poslednji gitarista koji je svirao sa njim.

READ&ROLL: KNJIGE KOJE SE ČITAJU – GLASNO… “DVA SU JAHAČA PRILAZILA”… ČUDNA, ŠARENA, LUDA I POMALO KONFUZNA BIOGRAFIJA DŽIMIJA HENDRIKSA

“Ronnie’s” će moći da se vidi u odabranim dvoranama i putem digitalnih kanala 11. februara. Producenti Greenwich Entertainment nazvali su ga “hronikom života saksofoniste Ronija Skota, od siromašnog, jevrejskog klinca u East Endu Londona do vlasnika legendarnog noćnog kluba”, dodajući da sadrži “slavne nastupe velikana džeza, uključujući Dizija Gilespija, Saru Von, Elu Ficdžerald, Džimija Hendriksa, Ninu Simon, Van Morisona, Četa Bejkera i druge.

Previous post

Maya Sar objavila novi singl u saradnji s Plan B Fondacijom... Poslušajte "Vjetar"

Next post

Glumac iz serije "The Walking Dead" pronađen mrtav sa prostrelnom ranom

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.