Home»Pulse»Puls grada»Svetlosna čarolija i ove godine u Beogradu i Novom Sadu… Kineski festival svetla od 31. januara do 13. februara

Svetlosna čarolija i ove godine u Beogradu i Novom Sadu… Kineski festival svetla od 31. januara do 13. februara

4
Shares
Pinterest Google+

Tradicionalna svetlosna čarolija i ove godine obasjaće Beograd i Novi Sad u okviru Kineskog festivala svetla koji će da bude ood 31. januara do 13. februara 2022. godine.

U Limanski park u Novom Sadu i na Sava Promenadu ispred Galerije u Belgrade Waterfrontu stižu nove igre svetlosti koje je osmislila grupa umetnika iz provincije Sičuan, donoseći duh tradicije i simbolike drevne Kine.

Inicijator i osnivač festivala, umetnik Slobodan Trkulja, najavio je da ove godine KFS donosi još više radosti i više svetlosti, kao i brojne novine.

Jedan od favorita posetilaca sigurno će biti muzičko-svetlosne interaktivne gazilice koje će posetioci moći da aktiviraju plešući po njima u Galeriji kod ulaza 5, a između ostalih, novinu u Beogradu predstavljaće i “Leptirova krila” koja će biti pozicionirana na istom mestu.

Limanski park u Novom Sadu svetleće kao nikada do sada uz dva kineska zmaja, životinjsko carstvo, magične jelene, čarobne ribe i mnoge druge atraktivne svetlosne instalacije.

Kineski festival svetla/ Photo: AleX
Kineski festival svetla/ Photo: AleX

– I ove godine ćemo uz fantastične svetlosne instalacije dočekati kinesku Novu godinu u Beogradu i Novom Sadu i na taj način doprineti još većem zbližavanju naroda Srbije i Kine koje vežu tradicionalno prijateljstvo i izuzetno bliski odnosi. Raduje me što se tradicija nastavlja i što sve više ljudi privlači ova šarena postavka koja podseća na svet kineskih bajki. ’Kineski festival svetla‘ će i ovog puta biti prava prilika da sa porodicom i dragim prijateljima prošetate i na siguran i bezbedan način posetite svet kreativne igre svetla – poručio je Slobodan Trkulja.

Kineski festival svetla će svečano biti otvoren 31. januara u 17:00 časova na Sava Promenadi vatrometom u organizaciji grada Beograda.

Ulaz za posetioce festivala u oba grada je besplatan, a lampioni će biti uključivani svakog dana od 17:00 časova.

Previous post

Hoodooleen predstavio novi video singl "Many More"

Next post

Tradicija se nastavlja... Josipa Lisac 14. maja u Kombank dvorani

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *