Home»Muzika»Oglasio se Spotify: Uklonićemo pesme Nila Janga, žao nam je i nadamo se da će nam se uskoro vratiti

Oglasio se Spotify: Uklonićemo pesme Nila Janga, žao nam je i nadamo se da će nam se uskoro vratiti

4
Shares
Pinterest Google+
Spotify/Photo: Pixabay/Photo: Shutterstock
Spotify/Photo: Pixabay/Photo: Shutterstock

Spotify je rešio da ukloni pesme Nila Janga sa svog servisa nakon što se muzičar pobunio zbog, kako navodi, “širenja lažnih informacija o vakcinama”.

– Želimo da sav svetski muzički i audiosadržaj bude dostupan korisnicima Spotifyja. Uz to dolazi velika odgovornost u balansiranju sigurnosti za slušaoce i slobode za kreatore. Imamo detaljna pravila o sadržaju i uklonili smo više od 20.000 epizoda podcasta povezanih s covidom-19 od početka pandemije. Žalimo zbog Nilove odluke da ukloni svoju muziku sa Spotifyja, ali nadamo se da će nam se uskoro vratiti –  rekao je portparol Spotifyja za The Washington Post.

NIL JANG ZAHTEVA: UKLONITE ODMAH SVU MOJU MUZIKU SA SPOTIFYJA, ILI DŽO ROGAN ILI JA…

Podsetimo, Nil Jang je negodovao zbog podkasta Džoa Rogana koji se emituje na ovoj platformi. Muzičar navodi da se tako “šire dezinformacije o vakcinama protiv covida-19”, pa je odlučio da se njegova muzika ukloni sa ove platforme.

“To radim jer Spotify širi lažne informacije o vakcinama – što može dovesti do smrti onih koji poveruju u te dezinformacije. Molim da odmah danas delujete prema ovom zahtevu”, napisao je Jang u pismu svojoj diskografskoj kući i menadžerskom timu i dodao:

“Želim da Spotify odmah danas obavijestite da želim da svu moju muziku maknu sa svoje platforme. Mogu da imaju Džoa Rogana ili Janga. Ne obojicu”, napisao je Jang.

Muzičar je naveo da Spotify drži 60 posto streminga njegove muzike i da je uklanjanje “veliki gubitak” za njegovu diskografsku kuću, piše Index.hr.

HL/Izvor: index.hr

Previous post

Franz Ferdinand objavili novi singl s predstojeće "Hits To The Head" kompilacije

Next post

Mladi Holanđani ne konstatuju mere protiv pandemije... Policija prekinula ilegalnu žurku koja se održavala - u policijskoj stanici u izgradnji

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *