Home»Muzika»Hoodooleen predstavio novi video singl “Many More”

Hoodooleen predstavio novi video singl “Many More”

4
Shares
Pinterest Google+
Hoodooleen/ Photo: Promo
Hoodooleen/ Photo: Promo

Umetnik čije autentične i snažne interpretacije upoređuju sa poznatim svetskim izvođačima od Nika Kejva, preko Eltona Džona do Koena predstavio jenovi video singl pod nazivom “Many More”.

– Pjesma je nastala u vrijeme kad sam otkrio estonskog skladatelja Arva Pärta koji mi je bio pravo otkriće i preko kojeg sam otkrio još nekoliko genijalnih minimalističkih skladatelja koje sada svakodnevno slušam. Mislim da se na samom početku može i osjetit utjecaj Pärta – rekao je Hoodooleen.

Hoodooleen/ Photo: Promo
Hoodooleen/ Photo: Promo

Hoodooleen, odnosno Robert Džejms Hudulin, rodio se u Sidneju (Australija), a s pet godina se sa porodicom preselio na Korčulu, rodni kraj svog oca.

Radi kao nastavnik muzičkog u  srednjoj školi u Petrinji i kao profesor saksofona u muzičkoj školi u Sisku, a sebe opisuje kao oca, kompozitora, pijanistu, pevača i uzgajivača maslina.

Njegov autentičan autorski izraz krase uzbudljive interpretacije, a inspiraciju nalazi od nasleđa bluza, preko džeza i popa do hrvatske književnosti i folklorne baštine.

Za produkciju pesme “Many More”pobrinuo se Filip Vidović (Matterhorn Music) dok je za spot bio zadužen splitski umetnik Toni Mijač sa kojim Hoodooleen surađuje od samih početaka karijere.

– Sa Tonijem je svako snimanje avantura. Pošto se rijetko vidimo većinom snimamo dva spota u jednom danu što zna biti jako naporno, a tako je bilo i u slučaju za pjesmu Many more. Ali uz sav napor ogromno je zadovoljstvo raditi s Tonijem.

Posle dva vrlo uspešna albuma i sedam godina intenzivnog nastupanja s bendom Rolin Humes, Hoodooleen se odlučio za malo drugačiji pristup muzici.

Hoodooleena neki će možda prepoznati po umetničkom imenu, glasu ili po stilu, a nekima će ovo sigurno biti otkriće i melem za uši.

Pesma “Many more“ dostupna je putem svih relevantnih digitalnih muzičkih platformi.

Previous post

Mladi Holanđani ne konstatuju mere protiv pandemije... Policija prekinula ilegalnu žurku koja se održavala - u policijskoj stanici u izgradnji

Next post

Svetlosna čarolija i ove godine u Beogradu i Novom Sadu... Kineski festival svetla od 31. januara do 13. februara

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *