Home»Muzika»Ovih 17 pesama je Vlatko Stefanovski odabrao za svoj “Greatest Hits Collection”

Ovih 17 pesama je Vlatko Stefanovski odabrao za svoj “Greatest Hits Collection”

5
Shares
Pinterest Google+
Vlatko Stefanovski - Greatest Hits Collection, cover
Vlatko Stefanovski – Greatest Hits Collection, cover

Malo je umetnika s naših prostora koji su uspeli da ostvare zapažen uspeh na svetskoj sceni i učine svoj brend prepoznatljivim. To je pošlo za rukom Vlatku Stefanovskom, gitarističkom virtuozu koji je zbog svog jedinstvenog talenta i izražaja proputovao ceo svet nastupajući na pozornicama svih veličina – od onih manjih, na solo akustičnim nastupima, preko prestižnih rock klubova sa svojim bendovima, sve do velikih dvorana uz pratnju simfonijskih orkestara.

Presek istinski uspešne solo karijere jednog od najvećih gitarista s naših prostora od sada je dostupan na izdanju “Greatest Hits Collection” koje je objavila Croatia Records.

Kompilaciju otvaraju pesma “Cowboys & Indians” s istoimenog studijskog albuma iz 1994. godine, a potom i “Kandilce” i “Sarajevo”. Priča se hronološki nastavlja jednim od Vlatkovih najvećih hitova, pesmom “Gipsy Song”, a potom slede hitovi “Kalajdžisko oro”, “Vlatkovo oro” i “Gluvo doba” s albuma “Trio”. Osim spomenutih, na izdanju su zastupljene kompozicije s albuma “Kula od karti”, “Thunder From the Blue Sky” i “Seir”, a nezaobilazan deo Vlatkove ostavštine čine “Bistra voda” i “Uspavanka za Radmilu M.” s nezaboravnog akustičnog albuma “Mother Tongue”. Kompilacija završava pesmama “Funky Junkie” i “Ogledalo” s aktuelnog studijskog izdanja “Taftalidze Shuffle”.

VLATKO STEFANOVSKI: ŠTA ĆE BITI KADA SVE OVO PROĐE, ŠTA ĆE OSTATI OD NAS? KOJA ĆE BITI NAŠA MENTALNA MATRICA? LJUDI ĆE SE JOŠ DUGO PLAŠITI JEDNI DRUGIH…

Cover Greatest Hits kompilacije koji je likovno oblikovao Ivo T. Montina krasi fotografija Stefana Rajhla, a tu su i tri koncertne fotografije Željke Dimić.

Nenadmašnu tehniku i jedinstveni senzibilitet Vlatko je jednako uspešno iskazivao u etnu i rocku, ali i u bluesu, funku i jazzu – žanrovima koji su oblikovali njegov muzički put i obeležili ga kao umetnika. Ovih 17 pesama najbolje svedoče njegovom kantautorskom umeću i vrhunskoj virtuoznosti.

HL/Izvor: music-box.hr

Previous post

"Neka srce kuca jače"... Beti Đorđević slavi pet decenija karijere 19. februara u Kombank dvorani

Next post

Rege veče u Kuglašu uz bendove Nesvrstani i Crazy Baldheada

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *