Home»Kultura»Izložba “Stanja” Marka Kusmuka od 26. januara u galeriji Sanjaj

Izložba “Stanja” Marka Kusmuka od 26. januara u galeriji Sanjaj

4
Shares
Pinterest Google+

Posle uspešnih izložbi u Nemačkoj u Budelzdorfu i Remagenu, kao i u Splitu, Trebinju i Sarajevu, mladi ali već afirmisani slikar Marko Kusmuk predstaviće se beogradskoj publici u galeriji Sanjaj (Dositejeva 11).

Kompleksna i slojevita poetika jedna je od najupečatljivijih osobina radova ovog nadarenog umetnika. Podjednako dobro se snalazeći i u malom i u velikom formatu, Kusmuk upotrebom bogatog slikarskog rečnika uspeva da prikaže večne teme.

Bez čula, Marko Kusmuk/ Photo: Vladimir Popović
Bez čula, Marko Kusmuk/ Photo: Vladimir Popović

Galerista Sanja Bjelanović Janković i ovom izložbom nastavlja da pruža priliku mladim umetnicima da javnosti prikažu svoja dela.

Otuda je i praksa galerije Sanjaj, da tokom trajanja izložbi organizuje i umetnička vođenja za studente, kolekcionare i sve ljubitelje umetnosti.

Termini za ova svojevrsna putovanja kroz dela slikara koji izlažu u ovoj galeriji se najavljuju na Instagram profilu galerije.

Otvaranje izložbe “Stanja” Marka Kusmuka u galeriji Sanjaj, biće u sredu 26. januara u 19:00 časova, a posetioci ćeimati priliku da pogledaju radove do 18. februara.

Previous post

Erik Klepton ima novu teoriju: Ljudi se vakcinišu protiv Covida-19 zbog - masovne hipnoze

Next post

Džeremi Ajrons odustaje od glume, kupio je ostrvo i baviće se poljoprivredom...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *