Home»Muzika»NFT kolekcija jedinstvenih fotografija Nirvane na prodaju povodom rođendana Kurta Kobejna… Cene – od 99 do 250.000 dolara

NFT kolekcija jedinstvenih fotografija Nirvane na prodaju povodom rođendana Kurta Kobejna… Cene – od 99 do 250.000 dolara

4
Shares
Pinterest Google+
Nirvana na koncertu "Live and Loud"/Photo: Wikipedia
Nirvana na koncertu “Live and Loud”/Photo: Wikipedia

Novi set Nirvana NFT-ova biće lansiran sledećeg meseca, kako bi se proslavio 55. rođendan Kurta Kobejna. Nezamenjivi tokeni biće objavljeni 20. februara i biće napravljeni od dosad neviđenih fotografija snimljenih na jednom od koncerata benda 1991. godine.

STIV VAЈ STAVLJA NA NFT AUKCIJU VIDEO SA DETALJIMA O “LUDOJ” GITARI IBANEZ HYDRA SA TROSTRUKIM VRATOM

NFT set će se sastojati od 28 fotografija koje je napravio fotograf Fejt Vest i prodavaće se putem Pop Legendza. Footografije su snimljene 6. oktobra 1991. – šest dana posle objavljivanja albuma “Nevermind”, kada je Nirvana nastupila u JC Dobbsu u Filadelfiji.

Cena digitalnih komada počinje od 99 dolara i ide čak do 250.000 dolara. Obožavatelji će moći da kupe kopije fotografija u crno-beloj i u tzv. acid-washed tehnici za 99 dolara ili preuzeti umetnička dela stvorena od tri slike za 499 dolara. Po ovim cenama biće dostupno 100 primeraka NFT-a.

O MAJMUNIMA I LJUDIMA…. EMINEM PLATIO 450.000 ZA BORED APE NFT JER MAJMUN – LIČI NA NJEGA

Što se tiče više cene, asortiman će uključivati četiri jedinstvena NFT-a u GIF obliku izrađena od 10 nikad pre viđenih fotografija, koje dolaze s uokvirenim ispisom jedne slike koju potpisuje Vest. Oni će se prodavati na aukciji pojedinačno, takođe u crno-belim i acid-washed verzijama, s početnim cenama od 67 Ethereum ili – 250.000 dolara.

Prihod od prodaje ići će LGBTQ+ neprofitnoj organizaciji The Trevor Project and Grid Alternatives , koja ima za cilj borbu protiv klimatskih promena i nejednakosti prihoda.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

Legenda kaže... "South park" danas možda ne bi postojao da nije bilo - Džordža Klunija

Next post

Pol Di'Ano, prvi pevač Iron Maidena, oporavlja se u staračkom domu u Zagrebu i poručuje: Englezi su me otpisali, hrvatski lekari su me spasili... vratiću se na scenu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *