Home»Muzika»Parni Valjak objavio službeno saopštenje povodom smrti Akija Rahimovskog

Parni Valjak objavio službeno saopštenje povodom smrti Akija Rahimovskog

5
Shares
Pinterest Google+
Parni valjak (Štark Arena)/ Photo: AleX
Parni valjak (Štark Arena)/ Photo: AleX

Kako je juče s velikom tugom u srcu potvrđeno, ove subote, 22. januara napustio nas je Aki Rahimovski, frontmen Parnog Valjka i jedan od najvećih vokalnih interpretatora regionalne muzičke scene. Kao muzičar, iza sebe ostavlja bogato nasleđe i zauvek ispisane stranice dnevnika regionalne muzičke istorije.

PREMINUO AKI RAHIMOVSKI

U nastavku vam donosimo službenu izjavu Huseina Hasanefendića Husa u ime Parnog Valjka, objavljenu i na društvenim mrežama benda:

“Napustio nas je naš dobri duh, prijatelj i suborac, Aki – čovjek koji je živio za pjesmu, binu i svoju publiku. Još smo u šoku, nevjerici i dubokoj žalosti te trenutno nismo u stanju davati osobne izjave za medije.

Veselili smo se predstojećoj turneji i novom singlu. Ovo je preveliki gubitak dragog nam prijatelja te vas u ime njegove obitelji i benda molimo za razumijevanje.

Ovim putem želimo zahvaliti publici, prijateljima i kolegama na porukama podrške i izrazima suosjećanja. Znali smo koliko je voljen, no neizmjerno smo dirnuti silnom ljubavi i reakcijama koje dolaze iz svih krajeva svijeta.

I na kraju, dozvoli da ti kažem, ljubavi dobijaš koliko i daješ, a Aki je davao i davao…

O svim daljnjim informacijama obavijestit ćemo vas na vrijeme, putem službenih stranica i priopćenja, a bend se ograđuje od bilo kakvih vanjskih i neprovjerenih izjava. Zahvaljujemo na razumijevanju i podršci”.

Previous post

Osetite "Vjetar"... Art Effect objavili novi video singl

Next post

Da li znate ko je prvi ušao Rock and Roll Hall of Fame... baš na današnji dan pre 36 godina

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *