Home»Muzika»Homeland»The Daltones se vraćaju u grad… Legendarni album “Roco punk“ konačno na digitalnim platformama

The Daltones se vraćaju u grad… Legendarni album “Roco punk“ konačno na digitalnim platformama

5
Shares
Pinterest Google+
The Daltones/ Photo: Promo (TIOLI)
The Daltones/ Photo: Promo (TIOLI)

U okviru obeležavanja tri decenije postojanja, izdavačka kuća Take It Or Leave It Records trudi se da reizda sve one kapitalne albume iz rane faze svog rada, koji su ostali zabeleženi jedino na audio-kasetnim nosačima zvuka.

Na red su, baš za Novu godinu, došli i čuveni “srpski Ramonsi“, tada tek punoletna kruševačka postava The Daltones, koji su 1996. godine objavili album prvenac pod nazivom “Roco punk“.

Album “Roco Punk“ snimljen je septembra 1995. u kruševačkom studiju ADC. Produkciju je radio Vlada Milutinović, a snimatelj je bio Darko Tomić.

Pomenuto izdanje od sada je dostupno i na svim relevantnim digitalnim platformama.

The Daltones, album Roco Punk/ Photo: Promo (TIOLI)
The Daltones, album Roco Punk/ Photo: Promo (TIOLI)

Godine 1993. godine u Kruševcu, Nikola Bojić (bubanjevi), Vladimir Radovanović (gitara), Slaviša Bobić (bas) i Bojan Manojlović (vokal i gitara) osnovali su sastav The Daltones.

Po uzoru na punk rock bendove kasnih sedamdesetih (The Ramones i Sex Pistols) stvorili su autentične autorske teme.

Pre zvaničnog izdanja imali su mnogobrojne koncerte po Kruševcu, Aleksandrovcu, Brusu, Beogradu, a prvi nastup održali su oktobra 1993. godine u prištinskoj hali sportova “Boro i Ramiz“, na brucošijadi, kao predgrupa zvezdama večeri.

U grupu, krajem iste godine, došao je Aleksandar Živić kao pevač, a Bojan ostaje za gitarom i dobija “funkciju” pratećeg vokala.

Džoni/ Photo: Promo (TIOLI)
The Daltones/ Photo: Promo (TIOLI)

Među značajnim koncertima u Kruševcu treba izdvojiti “Župin rock maraton“ na stadionu FK Napretka (septembar 1994.) i dva velika koncerta u Hali sportova, sa poznatim srpskim grupama.

Izdvajaju se i uspešne svirke u beogradskom KST-u sredinom i krajem 1996. godine. Prvo kao gosti Goblina, na promociji njihovog tad objavljenog albuma “U magnovenju”, a zatim zajedno sa grupama Atheist Rap, Džukele, Six Pack, KBO, Direktori, Generacija bez budućnosti… i drugim pank jurišnicima (zabeleženo na izdanju Hi-Fi Centra – “Punk obrade”).

Posle toga sledi još jedna uspešna grupna svirka u KST-u pod nazivom “Svi protiv svih”, takođe zabeležena na zvaničnom izdanju Hi-Fi Centra.

Sa spremnim materijalom za drugi album, The Daltones su punili koncertne prostore u Kruševcu, Beogradu, Nišu… ali nažalost – album nikada nije objavljen.

Previous post

Mala škola bontona - Kako se slušaju Bitlsi... Tradicionalni koncert benda The Bestbeat 29. januara na Kolarcu

Next post

Preminuo Hardi Kriger, jedan od najpoznatijih nemačkih glumaca... Mi ga najbolje pamtimo iz "Bitke na Neretvi"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *