Home»Muzika»Leto je u januaru u KC Grad uz Nika i Masne Basne

Leto je u januaru u KC Grad uz Nika i Masne Basne

5
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Dva mlada izvođača, kantautor Niko Nikolić i indi-surf bend Masne Basne, organizuju muzički događaj pod nazivom “Leto je u januaru” u petak, 21. januara u beogradskom KC Grad.

Svojim nastupima, koji će negovati indi optimističan pristup, odvešće nas u eskapizam leta i bezazlenog đuskanja koje nam je preko potrebno u ovim zimskim danima.

Niko Nikolić/ Photo: youtube.com printscreen
Niko Nikolić/ Photo: youtube.com printscreen

Niko Nikolić, čiju muziku prožimaju tekstovi sa elementima nostalgije i psihodelični aranžmani, izvodiće pesme sa debi albuma, kao i novi singl “Vetruška” (kojim ujedno najavljuje svoje drugo studijsko izdanje), sve to uz pratnju benda Ništavila.

Njihova svirka ima atipičan aranžmanski pristup, gde gitare, perkusije, i sintisajzeri prelamaju zvučnu perspektivu i menjaju uloge jedno drugom.

Nikolić je muzičar iz Trstenika koji poslednjih nekoliko godina stvara u Beogradu. “Drugo mesto“ je naziv njegovog debitantskog albuma kojeg prožimaju stihovi samoće upakovani u aranžmane dominantnih folk gitara, pitkih klavijatura i ekspresivnih melodija.

Masne Basne će svojom neposrednošću i surf-indi razigranošću doprineti ovoj letnjoj noći sa idejom da svako voljan ponešto topline odnese sa sobom.

Takođe, sa velikim zadovoljstvom najavljuju prvi nastup sa svojim basistom, herojem osiječke scene – Ivanom Đunđom.

Za one koji još ne znaju, Masne Basne su DIY bend iz Beograda koji već dve godine stvara indi-surf muziku na srpskom jeziku koja usled razigranosti gitare, saksofona, bubnja i vokala, i sveopšte neposrednosti pruža ugođaj i sebi i publici.

Bend u poslednje vreme retko izlazi iz svoje “jazbine” – svog studija Jorgan, ali kada izađe, dešava se ono što se može doživeti samo uživo.

Do sada, bend je objavio dva video singla – “Izgubljeni“ i “Ruke“.

Za vruću atmosferu posle nastupa bendova biće zadužen DJ Damn Džoni (Dance/Electronic, Indie/Electronic) iz Beograda koji će zvukove toplih letnjih bašti doneti u mračnu utrobu KC Grada sa idejom da se pleše i giba do kasno u noć.

Početak događaja zakazan je za 22:00 časa, a cena ulaznice iznosi 400 dinara.

Previous post

Premijera: Bend Fraktal objavio spot za "Neke nove stvari"

Next post

Čudesne devojke s ostrva Vajt rešile da se "unovče"... Wet Leg obradile Madoninu "Material Girl"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *