Home»Muzika»Bono Voks u “minus fazi”: Ne sviđa mi se moj glas, ne sviđa mi se ime U2, neprijatno mi je zbog većine naših pesama…

Bono Voks u “minus fazi”: Ne sviđa mi se moj glas, ne sviđa mi se ime U2, neprijatno mi je zbog većine naših pesama…

4
Shares
Pinterest Google+
Bono Voks/Photo: Pixabay
Bono Voks/Photo: Pixabay

Tokom gostovanja zajedno s gitaristom Edžom u podcastu Awards Chatter (The Times), Bono Voks je rekao da isključuje radio kada čuje da se puštaju pesme grupe U2 jer ne može da slušati sopstveni vokal. Tvrdi je i da je tek nedavno naučio da peva?!

SUJETA, MOJ OMILJENI GREH… BONO VOKS LJUT ŠTO JE U NJEGOVOM SELU MET DEJMON POPULARNIJI OD NJEGA

Bono Voks (čije je pravo ime Pol Hjuson) nastavio je da se “ispoveda” pa rekao da mu se “još uvek” ne sviđa ni ime benda U2.

– Stvarno mi se ne sviđa. Ali kao da imam neku vrstu naknadne disleksije – rekao je i dodao: – Nisam shvatao ni da je The Beatles loša igra reči.

– U našim glavama to je bilo kao špijunski avion, podmornica, bilo je futuristički – kako bi se pokazalo da implicira neku vrstu pristanka, ne, ne sviđa mi se to ime. Ime benda mi se još uvek ne sviđa. Pol Mekginis, naš prvi menadžer, je tada rekao: ‘Vidi, to je sjajno ime, dobro će izgledati na majici; samo slovo i broj”.

U2, IMAMO PROBLEM… BONO VOKS OSTAO BEZ GLASA USRED KONCERTA U BERLINU

Objašnjavajući svoje vokalne dionice, ironično je rekao da je ‘posebno ponosan’ na pesmu “Vertigo” jer oseća da se s njom posebno dodvoravao publici, a rekao je da je jednom vozeći se u automobilu osetio nalet stida kad je puštena u eter jedna starija pesma grupe U2.

Osvrćući se na 1980-te, Bono se prisetio kako je pokojni Robert Palmer jednom prilikom rekao basisti Adamu Klejtonu: “Bože,  da li bi ikada rekao svom pevaču da samo nekad ode u nižu lagu, učinio bi sebi uslugu i učinio bi uslugu svima nama koji moramo da ga slušamo”.

– Ali mislio sam izvan svog tela. Nisam razmišljao o pevanju. Nisam baš razmišljao o promeni tonaliteta. Jesmo li mi ikad promenili tonalitet? – pitao je Bono Voks na kraju Edža.

NOEL GALAGER “STRUČNO OBJASNIO”: EVO ZAŠTO LJUDI NE VOLE BONA VOKSA

Bono je rekao da je debitantska ploča U2 iz 1980. “Boy” sadržavala “vrlo jedinstven i originalan materijal” u smislu stihova, kao i neki “drugi albumi” koji su usledili.

– Ali mislim da nisam popunio detalje – nastavio je, – i kad pogledam unazad kažem: “Bože”.

Dodao je da misli kako je U2 često ljuljao brod sopstvene sramote i zaključio:

– Možda je to mesto za umetnika – biti stalno na ivivi svoje sramote.

 

Previous post

Plan za kraj serije "Peaky Blinders" promenjen u poslednjem momentu... Scenaristi odlučili da "dodaju" pet godina

Next post

Tears For Fears singlom "Break The Man" zvanično najavili novi album, prvi posle 17 godina

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *