Home»Muzika»Umesto BIGZ-a – napuštena toplana?  Umetnici poslednji saznali za novi prostor, i to sa Facebooka…

Umesto BIGZ-a – napuštena toplana?  Umetnici poslednji saznali za novi prostor, i to sa Facebooka…

O potencijalnom novom prostoru za mlade umetnike poslednji su saznali predstavnici alternativne scene

4
Shares
Pinterest Google+
Bidz, toplana/Photo: printscreen/facenook
Bidz, toplana/Photo: printscreen/facenook

Stara i napuštena toplana u Beogradu će biti preuređena u prostor koji će da koriste mladi bendovi – vest je koja je u nedelju iznenadila umetnike i ljude koji su godinama bili deo zgrade BIGZ.

Ovu informaciju objavio je zamenik gradonačelnika Beograda na svom Fejsbuk profilu uz komentar i fotografije sa glumcem Viktorom Savićem, koji se, kako Vesić navodi, bori za prava alternativnih bendova koji su bili prinuđeni da napuste zgradu nakon prodaje BIGZ-a, piše Oblakoder.

BIGZ U ISTORIJU, UMETNICI – NA ULICU… GRAD MOŽE DA POMOGNE, PITANJE JE – DA LI HOĆE?

Udruženje Beogradska alternativna scena koje je osnovano pre skoro godinu dana nakon zatvaranja BIGZ-a i koje čine umetnici koji su godinama stvarali u toj zgradi juče je objavilo kratko saopštenje nakon vesti o novom prostoru u kom navode da se se ograđuju od jučerašnjeg sastanka povodom rešenja problema prostora za rad alternativnih umetnika.

БЕОГРАДСКИ ДОМ ЗА АЛТЕРНАТИВНЕ МУЗИЧКЕ БЕНДОВЕ!

Сећате ли се алтернативних бендова из БИГЗ-а који су остали без…

Posted by Горан Весић on Sunday, 16 January 2022

“Mi u udruženju koje broji preko 100 bivših zakupaca i korisnika zgrade BIGZ-a nismo dobili poziv zamenika gradonačelnika na današnji sastanak, iako je grad imao dijalog sa nama od aprila 2021. i nama obećavao rešenje. Uskoro se javljamo sa više informacija”, naveli su na svojim društvenim mrežama.

Iz udruženja navode da su nisu bili obavešteni, niti konsultovani u donošenju ove odluke, uprkos nekolicini sastanaka održanih sa gradskim čelnicima.

“Uputili smo danas poziv Gradu, kako bismo pogledali prostor i saznali više informacija. O tome ćemo blagovremeno obavestiti naše članove i širu javnost. Kao Udruženje koje su osnovali bivši zakupci prostora u zgradi Bigza, koje broji preko 100 članova, neodgovorno je da “na slepo” donosimo zaključke o bilo kakvom rešenju za koje nemamo uverenje da podmiruje osnovne potrebe naših članova”, ističu iz udruženja Beogradska alternativna scena.

Za sada ostaje upitno kako se glumac Viktor Savić našao u priči oko prostora za umetnike iz BIGZ-a, da li je ovaj prostor dovoljno veliki da zadovolji potrebe svih umetnika i kako je ovaj sastanak zaobišao glavne aktere u ovoj priči – ljude koji su godinama bili deo BIGZ scene i koji su stvarali u ovoj zgradi?

HL/Izvor: oblakoder.rs

Previous post

Robi Vilijams otkrio: Bio sam na nišanu plaćenog ubice...

Next post

Simple Minds spasili od zaborava svoju prvu stvar...  Posle 44 godine snimljena "Act of Love", pesma čiji im je demo doneo prvi ugovor s izdavačem

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *