Home»Kult»U tren se pretvorilo, hiljadu noći i dana… VeĆ 35 godina je prošlo od smrti legendarnog Sergia Blažića Đosera

U tren se pretvorilo, hiljadu noći i dana… VeĆ 35 godina je prošlo od smrti legendarnog Sergia Blažića Đosera

6
Shares
Pinterest Google+
Sergio Blažić Đoser/Photo: Miomir Magdevski, wikipedia.org
Sergio Blažić Đoser/Photo: Miomir Magdevski, wikipedia.org

Na današnji dan navršava se tačno 35 godina od smrti prerano preminulog pevača Atomskog skloništa Sergia Blažića. Popularni Đoser, kako su ga svi tada u Puli i na domaćoj rock-sceni zvali, izgubio je bitku sa opakom bolešću, ali je u srcima svojih prijatelja ostao zapamćen kao plemenita osoba, dobar čovek i vrhunski rock-pevač.

Sergio Blažić rođen je u Puli 1951. godine. Karijeru rock pevača počeo je u pulskoj rock grupi King Stones zatim je bio u grupi Hush, potom koparskom Bumerangu a onda je, 1976. godine, postao članom Atomskog skloništa. U Atomskom skloništu bio je je pevač i koautor pesama, a s grupom je snimio šest albuma i stekao veliku popularnost.

BRUNO LANGER: DA SE VRATIM NA POČETAK, NIŠTA NE BIH PROMENIO… DUGOVEČNOST ATOMSKOG SKLONIŠTA JE MOJA NAJVEĆA ŽIVOTNA NAGRADA

Godine 1983. s Atomskim skloništem u Sjedinjenim Američkim Državama za američko tržište objavioje album “Space Generation”, a po povratku u Pulu s Atomcima snimio još dva albuma. Bolovao je od Hodgkinove bolesti od koje je oboleo 1971. godine.

Atomsko sklonište poslednji put nastupilo je sa Sergiom Blažićem 21. jula 1986. godine, na oproštajnom koncertu u pulskoj diskoteci “Piramida”. Tada su nastupili u standardnoj postavi: Sergio Blažić, Dragan Gužvan, Bruno Langer i Zdravko Širola, pojačani Eduardom Kancelarom za klavijaturama.

Preeminuo je od posledica Hodgkinove bolesti u Puli 18. januara 1987. godine. Imao je dušu za ljubav i za rokenrol.

Previous post

Dejvid Džejson traži scenaristu... hoće da ponovo bude Del Boj

Next post

Aleksandra Dujin i Nevena Reljin predstavili... "Čaroliju"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *