Home»Muzika»Simple Minds spasili od zaborava svoju prvu stvar…  Posle 44 godine snimljena “Act of Love”, pesma čiji im je demo doneo prvi ugovor s izdavačem

Simple Minds spasili od zaborava svoju prvu stvar…  Posle 44 godine snimljena “Act of Love”, pesma čiji im je demo doneo prvi ugovor s izdavačem

4
Shares
Pinterest Google+
Simple Minds/Photo: facebook@simpleminds
Simple Minds/Photo: [email protected]

Škotski rock velikani Simple Minds, u susret svetskoj turneji, objavili su singl “Act Of Love”.

Singl obeležava obljetnicu prvog nastupa benda, 17. januara 1978. u dvorani Satellite City u Glazgovu. “Act Of Love” je jedna od prvih pesama koju su Džim Ker i gitarista Čarli Barhil zajedno napisali, a govori o tome šta su Simple Minds prošli i kuda idu. Slaveći mladalačku strast i uverenja s kojima su stvorili bend, nastavlja da pokazuje ono što ih i dalje nagoni da stvaraju muziku.

– “Act Of Love” je sinonim za početak Simple Mindsa, a bila je to prva pesma benda koju je iko čuo i singl s demo snimka koji je osigurao ugovor s izdavačem. Uvek sam voleo tu pesmu, postala je naš poziv na okupljanje. Čarli i ja smo odlučili da je spasimo od zaborava, s novim zvukom koji je nostalgičan, ali i pokazuje gde se trenutno nalazimo – poručio je Džim Ker.

POZNAT NOVI DATUM KONCERTA SIMPLE MINDS U ZAGREBU… SLAVNI BEND NA ŠALATI 30. JUNA 2022. GODINE

Legendarni rock bend će u okviru svetske turneje svirati i u Zagrebu, na stadionu Šalata, i biće to jeini koncert u regionu na ovoj turneji.

– Turneja mora biti posebna, pa smo sve jako dobro osmislili. Čućete sve klasike i sve velike pesme, a za hard core fanove izvest ćemo stvari koje nismo baš dugo svirali – objašnjava frontmen Džim Ker.

GLAZGOVSKI BEND JOHNNY & THE SELF ABUSERS ODLUČIO JE DA PROMENI IME… ODABRALI SU BOUVIJEV STIH I – UŠLI U LEGENDU

Uvod u godinu slavlja  označila su i dva izdanja – koncertni album “Live In The City Of Angels” i kompilaciju “40: The Best Of 1979 – 2019”. Live izdanje snimano je na dugačkoj severnoameričkoj turneji, dok je kolekcija hitova dosad najdetaljniji i najiscrpniji pregled fascinantne karijere jednog od najvećih ostrvskih bendova i uključuje 40 pesama, od megahitova “Don’t You (Forget About Me)”, “Alive & Kicking”, “Belfast Child”, “Mandela Day”, “Promised You A Miracle”, “Glittering Prize”, “Waterfront”, “Sanctify Yourself”, “New Gold Dream (81, 82, 83, 84)”, “War Babies” do nove pesme, obrade King Creosoteove “For One Night Only”.

Pogledajte lyric video za singl “Act of Love”:

Previous post

Umesto BIGZ-a - napuštena toplana?  Umetnici poslednji saznali za novi prostor, i to sa Facebooka...

Next post

Sara Džesika Panker, Bagremov med i Affliction 22. januara u Kuglašu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *