Home»Kultura»Pozorište»Nova pozorišna scena u Kruševcu nosiće ime Marka Živića

Nova pozorišna scena u Kruševcu nosiće ime Marka Živića

4
Shares
Pinterest Google+
Marko Živić/Photo: YouTube printscreen
Marko Živić/Photo: YouTube printscreen

Kruševačko pozorište će da dobije novu, Malu noćnu scenu, koja će nositi ime po glumcu Marku Živiću (1972 – 2021), koji je rođen upravo u ovom gradu, saznaje Tanjug u kruševačkom teatru.

Nova scena biće u podrumskom delu gradskog teatra, za čiju je adaptaciju Ministarstvo kulture i informisanja izdvojilo milion dinara. Kako je naveo upravnik Kruševačkog pozorišta Branislav Nedić, da bi Mala noćna scena zaživela, potrebno je da se sredi i prilaz, koji će biti sa Trga glumaca.

– Nova scena je spoj dve stvari koje je Marko Živić najviše voleo – pozorišta i kafane. Ovo je bio način da se odužimo izuzetnom čoveku, koji je svoje prve profesionalne korake načinio u našem pozorištu – rekao je Nedić.

Marko Živić/Photo: YouTube printscreen
Marko Živić/Photo: YouTube printscreen

Iako je veoma bio angažovan u pozorištima Beograda, kao što je matično BDP, ali i u filmovima i TV serijama, Živić se ipak vratio na scenu Kruševca, gde je u poslednjem periodu odigrao uloge u komadima – “Valjevska bolnica”, “Čekajući Godoa”, čak je i režirao predstavu “Minut”.

Ulaz na novu noćnu scenu, sa Trga glumaca, biće posebno simboličan, jer su na ovom prostoru postavljene biste i slike velikih umetnika, rođenih u Kruševcu: Vlastimira Ðuze Stojiljkovića, Mihaila Bate Paskaljevića, Milana Puzića, Taška Načića, Radmile Savićević, Miodraga Petrovića Čkalje, Ljubinke Bobić, Dragoslava Vasiljevića Fige…

Podsetimo, glumac Marko Živić zaigrao je u Kruševačkom pozorištu sredinom devedesetih, u predstavama “Začarano magarence”, “Protekcija”, “Komšije su krive”…

Prema rečima Nedića, Živić je bio veliki prijatelj, veliki glumac i veliki Kruševljanin, koji je u svakom intervjuu spominjao odakle je potekao, šta je Kruševac za njega uradio, koliko je želeo da to sve vrati.

Izvor: Tanjug

Previous post

Muzičar sa najvećom zaradom u 2021. je - Brus Springstin... The Boss "teži" za oko 590 miliona dolara

Next post

Zašto volimo internet... Mačka koja peva "Crazy Train" Ozija Ozborna je najluđa stvar koju ste skoro videli

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *