“Mi nismo anđeli” i “Crni bombarder”, dva kultna filma, objavljena su iste godine… a da je Anica Dobra odlučila drugačije – ništa ne bi bilo isto

0
479
Oglasi
Mi nismo anđeli. Crni bombarder, plakati
Mi nismo anđeli. Crni bombarder, plakati

Film “Mi nismo anđeli” iz 1992. godine odavno je stekao status kultnog, a pojedine replike se i danas, tri decenije kasnije, koriste u svakodnevnoj komunikaciji. Osim toga, Nikola Kojo, Branka Katić, Vesna Trivalić, Srđan ‒ Žika Todorović i mnogi drugi glumci ostvarili su neponovljive uloge.

NEĆETE GA VIDETI AKO POGLEDAJTE U NEBO… ALI, UVERAVAMO VAS, BAŠ U OVOM MOMENTU IZMEĐU MARSA I JUPITERA “PATROLIRA” ASTEROID FRENK ZAPA

Sve u svemu, teško je zamisliti drugačiju podelu, ali sudeći prema izjavi Anice Dobre u jednom intervjuu stiče se utisak da je reditelj u početku imao drugačije viđenje priče.

HODAM SAD KAO ZOMBI… GILE OTKRIO KAKO JE JEDNA MALO POZNATA PESMA ROKIJA ERIKSONA POSTALA KULTNI HIT IZ “CRNOG BOMBARDERA”

Prvi projekat kada se, kako je priznala, usudila da daje sugestije na račun scenarija i reditelja bio je “Crni bombarder“, Darka Bajića.

– Sećam se da sam, kad sam pročitala prvu verziju scenarija, rekla Bjeli: „Šta je ovo, bolje da smo prihvatili da igramo u ‘Mi nismo anđeli’.

– Onda smo danima sedeli i menjali priču, ali sam se tada prvi put uplašila odgovornosti. Šta ako to ne prođe kako treba – ispričala je.

I film “Crni bombarder“, snimljen iste godine kad i “Mi nismo anđeli“, zaslužio je jednako važno mesto u srpskoj kinematografiji, ali ostaje pitanje šta bi bilo da su Anica i Bjela rekli Srđanu Dragojeviću “da“.

HL/Izvor: b92.net

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime