Home»Muzika»Jethro Tull u borbi protiv diktatora i populizma… Pogledajte spot za “The Zealot Gene”

Jethro Tull u borbi protiv diktatora i populizma… Pogledajte spot za “The Zealot Gene”

4
Shares
Pinterest Google+
Jethro Tull  - The Zealot Gene/printscreen
Jethro Tull – The Zealot Gene/printscreen

Jethro Tull je premijerno predstavio video spot za novi singl “The Zealot Gene”. Pesma je treći singl objavljen pre prvog studijskog albuma Jethro Tulla u poslednjih 18 godina.

Animirani video režirao je iranski reditelj Sam Čegini, koji je prethodno režirao video za drugi singl albuma “Sad City Sisters”.

ON JE BEND… UVEK BIO… ZAŠTO JE JAN ANDERSON SAMOSTALNO SNIMIO NOVI ALBUM JETHRO TULL?

Slike u videu “The Zealot Gene” odražavaju poruku pesme o hrabrom odbacivanju statusa quo u društvu koje ceni konformizam. Tekstovi naglašavaju da je nošenje gena zilota, iako opasno i eksplozivno, snaga u polarizovanom svetu.

– Naslovna pesma nudi mnoge aluzije na radikalan, politički nabijen svet ispunjen populizmom. Tekst pesme za mene sumira razdornu prirodu društvenih odnosa i ekstremne poglede koji raspiruju vatru mržnje i predrasuda, možda više danas, nego bilo kada u istoriji – rekao je Jan Anderson. – Možda mislite da znate o kome sam ovde razmišljao, ali, u stvarnosti, verovatno trenutno postoji najmanje pet istaknutih, diktatorskih ličnosti koje bi mogle da odgovaraju tom opisu – dodao je.

JAN ANDERSON, LIDER JETHRO TULLA, OTKRIO: BOLUJEM OD NEIZLEČIVE BOLESTI, ALI NEĆU DA SE PREDAM

Album Jethro Tulla “The Zealot Gene” konačno će biti objavljen na Inside Out Music 28. januara. Pogledajte spot za naslovnu numeru:

HL/Izvor: mulj.net

Previous post

Samsung napravio ZamString, "pametnu" električnu gitaru koja će olakšati učenje početnicima

Next post

"Mi nismo anđeli" i "Crni bombarder", dva kultna filma, objavljena su iste godine... a da je Anica Dobra odlučila drugačije - ništa ne bi bilo isto

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *