Home»Muzika»Džoni Mar otkrio: Jedina stvar koju sam radio i koja se pretvoriila u sr…e su Smthsi… Morisi i ja smo previše različiti

Džoni Mar otkrio: Jedina stvar koju sam radio i koja se pretvoriila u sr…e su Smthsi… Morisi i ja smo previše različiti

5
Shares
Pinterest Google+
Džoni Mar/Photo: facebook@officialjohnnymarr
Džoni Mar/Photo: [email protected]

U velikom intervjuu za Uncut slavni gitarista Džoni Mar pričao je o svojim brojnim saradnjama i naglasio da je sa svima ostao u dobrim odnosima i blizak, osim sa Morisijems kojim je svirao u legendarnim Smithsima.

Jedna pesma The Smithsa zauvek je promenila život Pita Doertija…

Legendarni gitarista i kantautor razgovarao je za Uncut Magazine, gde je razgovarao o nastanku svog novog solo albuma “Fever Dreams Pt 1-4”, kao i svojoj karijeri i radu s grupama The Cribs, Modest Mouse, Nilom Rodžersom, Krisi Hajd, Bernardom Samnerom iz New Ordera, Bili Ajliš, Hansom Zimerom i drugima.

Džoni Mar (koji nam i dalje duguje koncert) priznao: The Smiths su previše brinuli zbog medija, posebno jedan naš član

Uporedio je boravak u bendu s drugovima u vojsci ili boravkom u podmornici obrazlažući to da je to zato jer ima “puno pritiska i puno čudnih stvari i stresa”. Rekao je i da je odanost ključna za održavanje umetničkog odnosa i naglasio da je to ono nešto što on nije uspeo da ostvari s bivšim frontmenom Smithsa Morisijem.

Panic on the Streets of Springfield… Objavljena pesma u kojoj Simpsonovi ismevaju Morisija i The Smiths

– To je pojednostavljen način da se to izrazi, ali jedan od razloga zašto sam bio u toliko bendova je bio je taj što sam želio da im budem odan. Nije iznenađenje kada kažem da sam stvarno blizak sa svima s kojima sam radio osim s onim očiglednim. To zapravo i nije toliko iznenađenje jer smo toliko različiti, ja i Morisi. Ali svi ti ostali različiti muzičari, mogu da se jave i jednostavno nastavimo tamo gde smo stali. Dakle, odanost je važna. Ali to nije zato što sam čovek pun vrlina. Svi s kojima sam radio bili su sjajni. Jedina stvar koja se pretvorila u sranje bili su The Smiths. Što je šteta, ali sranja se događaju. Mrzim da govorim o grupi koju sam formirao, grupi koju sam voleo. Ali ponekad treba pogledati stvari iz jedne druge perspektive.

HL/Izvor: nacional.hr

Previous post

I Papa voli vinil...Poglavar katoličke crkve snimljen kako u večernjoj satima izlazi s pločama u rukama iz rimske muzičke prodavnice

Next post

Rock Believers... do kraja... Scorpions predstavili naslovni singl sa predstojećeg albuma

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *