Sex, droga, nasilje i strah… “Tajni recept” zbog kojeg druga sezona “Euforije” ruši sve rekorde gledanosti

0
93
Euphoria/Photo: printscreen
Euphoria/Photo: printscreen

Nove dve epizode megapopularne i kritički prihvaćene HBO serije “Euforija” ruše sve rekorde gledanosti na ovom streaming servisu u Americi.

U samo 24 sata od objavljivanja, prva epizoda druge sezone serije pregledana je više od 2,4 miliona puta, čime je postala najgledanija epizoda neke serije na HBO MAX platformi otkako je platforma dostupna gledaocima u SAD.

Streaming servis objavio je da je prva epizoda druge sezone čak sedam puta gledanija od prve sezone serije koja je objavljena 2019. godine na platformama HBO GO i HBO NOW. Streaming servis HBO MAX dostupan je od marta prošle godine u SAD.

Kroz osam epizoda prve sezone serije pratili smo priču Ru, sedamnaestogodišnje devojke koja je zavisna od narkotika, a koju glumi Zendaja. Ali, njen odnos sa drogom bio je samo deo ove provokativne tinejdžerske serije, koja je brzo postala hit širom sveta, ne samo zahvaljujući odličnoj glumačkoj postavi, a i glumi, već i saundtreku sa Bili Ajliš, Migosom, Dodžom Ket i Lizo i pesmama koje su se savršeno uklopile u seriju.

Euphoria/Photo: printscreen
Euphoria/Photo: printscreen

Lične priče petoro likova oslikavaju živote mladih ljudi koji pokušavaju da se snađu u novoj društvenoj klimi upoznajući sebe, svoju seksualnosti i boreći se sa bolestima zavisnosti i netradicionalnim roditeljima koji su ih prepustili sami sebi.

Serija je donela i nagradu Emmy glavnoj glumici: Zendaja je 21. septembra 2020. godine osvojila Emi za najbolju žensku ulogu u dramskoj seriji. Time je postala najmlađa osoba kojoj je ovo ikada pošlo za rukom i tek druga crna žena koja je osvojila nagradu u ovoj kategoriji.

Mnoge provokativne scene bile su previše za osetljive oči roditelja širom sveta: pisale su se peticije da se serija ukine, a ipak, HBO je odlučio da je obnovi za drugu sezonu.

Euphoria/Photo: printscreen
Euphoria/Photo: printscreen

Prve dve epizode nove sezone koje su sada dostupne na HBO GO streaming platformi pokazuju da se serija mnogo razvila od obične tinejdž drame. U novim epizodama ima toliko mnogo seksa, sveopšte golotinje i uznemirujućeg nasilja da pojedini kritičari i američki mediji navode da je serija negledljiva za one sa slabim stomakom. Likovi međusobno maltretiraju, psihički i fizički uništavaju jedni druge do trenutka kada je gledaocima potreban bromazepam za smirenje.

U nekim trenucima gledaocima je teško da poveruju da glavni likovi u seriji imaju tek sedamnaest godina. Njihovi privatni životi su isprepletani nizom afera da običan odlazak na kuglanje u nekim od scena deluje kao da na trenutak gledate potpuno drugu seriju.

Nove epizode gotovo svakom sekundom provociraju gledaoce i stvaraju blagi osećaj nelagodnosti zbog onoga što se dešava. Posebnu pažnju, pored Ru koja pati od zavisnosti od narkotika i Džuls, transrodne depresivne tinejdžerke, privlače i Nejt Džejkobs, bogati beli strejt mladić koji živi u iščašenim porodičnim odnosima i svoju agresivnu patologiju koju ima sa rođenim ocem prenosi na svoje partnerke. Ne treba zaboraviti ni Ket koja manjak samopouzdanja i nezadovoljstva svojim fizičkim izgledom nadomešćuje skidajući se strancima na internetu.

Pogledajte trejler za drugu sezonu “Euforije”:

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime