Korona spustila zavese u većini beogradskih pozorišta…

0
111
Oglasi
Pozorište/ Photo: pixabay.com
Pozorište/ Photo: pixabay.com

“Krcko Oraščić” u Narodnom pozorištu, “Slavna Florens” u Ateljeu 212, gostovanje Rumunske nacionalne opere iz Temišvara sa operom “Toska” u Madlenianumu, samo su neki od velikih naslova koji su otkazani zbog korona virusa.

Novogodišnje praznovanje uzelo je danak pa su usled bolesti otkazane predstave u pozorištima u Srbiji. U nacionalnom teatru 10. januaraije odigran komad „Vuci i ovce“, ista situacija je i sa baletom „Krcko Oraščić“ koji je bio zakazan za 11. a neće biti na repertoaru ni 15. januara.

Atelje 212 je otkazao predstavu „Slavna Florens“ 14. januara, a pomereno je i gostovanje Narodnog pozorišta Užice sa komadom „Perpleks“ Marijusa fon Majenburga na Sceni Mira Trailović koje je bilo na repertoaru 17. januara.

Jugoslovensko dramsko pozorište otkazalo je 8. januara predstavu “Lorencačo”, a ostale predstave za sada idu po planu, te se 15. januara očekuje premijera “Alisa u zemlji strahova” reditelja Aleksandra Popovskog koja je već jednom odložena.

UMETNIČKA REVIJA “IGOROVI DANI” POSVEĆENI IGORU VUKU TORBICI U NOVOM SADU I BEOGRADU

Pozorište “Boško Buha” 12. januara neće biti u prilici da odigra komad “Bokeški d-mol”, dok se repertoar za decu odvija po planu. Teatar “Vuk” je otkazao 15. januara predstavu “Idiot”.

Opera i teatar Madlenianum otkazao je gostovanje Rumunske nacionalne opere iz Temišvara sa operom “Toska” koje je bilo predviđeno za 12. januar, a razlog je pogoršanje epidemiološke situacije u Rumuniji i pooštravanja mera njihove Vlade, kao i zbog izvesnog broja članova ansambla koji su bolesni. Takođe, zbog bolesti glumca otkazan je 15. januara kabare “Halo Beograd”.

O OVOM GOVORU VIDE OGNJENOVIĆ NA OTVARANJU FESTIVALA “BEZ POVODA” SVI PRIČAJU: LAŽNI APLAUZ NIJE APLAUZ, ON JE SMIŠLJENA PODVALA…

Pozorište na Terazijama i Zvezdara teatar se drže najavljenog repertoara, kao i Malo pozorište “Duško Radović”, KPGT i najmlađe “Teatar na Brdu”.

Beogradsko dramsko pozorište sezonu nastavlja u februaru.

HL/Izvor: nova.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime