Ima jedan put, totalno drugačiji od drugih… Čikago se već priprema za 100. rođendan “majke svih puteva” – Route 66

0
76
Route 66/Photo: Pixabay
Route 66/Photo: Pixabay

Američki grad Čikago već je počeo da se priprema za 100. rođendan poznatog auto-puta Route 66, iako se velika godišnjica obeležava za četiri godine.

Muzej Illinois State Museum će izložbom najaviti svečanu godišnjicu, kustosi su već počeli da prikupljaju predmete vezane za istoriju jednog od najpoznatijih američkih puteva, ali to nije sve.

KAKO NAPRAVITI SAVRŠENU PLEJLISTU ZA PUTOVANJE…? PRVI PUT JE OBJAVLJENA – UNIVERZALNA FORMULA

Osim što su u brojnim mestima, gradovima u američkim državama nedavno pokrenute inicijative ‘za oživljavanje’ starinskog duha Route 66, muzej poziva ljude da im pozajme ili doniraju memorabilija kao što su karte, znakovi, umetnička dela povezana uz nastanak i reputaciju US Highwaya 66.

Projekti u manjim gradovima i mestima su se usredsredili na otvaranje dućana, butika i raznih prodavnica, koje bi trebalo da ožive i vrate reputaciju ‘zabačenim’ delovima Glavne ulice Amerike ili, kako je još zovu ‘Mother Road’,  koja počinje u gradu Čikagu, prolazi kroz više država i završava u Okrugu Los Anđeles.

Ovaj put pominje se ili je glavna tema stotine blues i rock pesama, i bio je decenijama glavna ruta američkih muzilara koju su zahvaljujući svoju muziku predstavjali celoj Americi,

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime