Pogledajte kako je Noel Galager obradio “Valentine’s Day” Dejvida Bouvija…

0
55
Noel Galager, Dejvid Bouvi/Photo: printscreen
Noel Galager, Dejvid Bouvi/Photo: printscreen

Noel Galager obradio je @Valentine’s Day” Dejvida Bouvija kao deo specijalnog livestreama za proslavu dana kada bi bio Bouvijev rođendan. Internet proslavom obeležen je 75. rođendan rok ikone i emitovana je 8. januara.

Pored Galagera, u programu su se pojavili Gari Oldman, Riki Džervejs, Evan Rejčel Vud, Sajmon Le Bon iz Duran Duran i Džon Tejlor, Def Leppard, Living Colour, Walk The Moon i Džejk Velsli Rodžers. Na streamu su učestvovali i dugogodišnji članovi Bouvijevog bivšeg benda.

Na “foru” Kita Ričardsa… Poslušajte dve dosad neobjavljene verzije pesme “Shadow Man” Dejvida Bouvija

Galager je izveo obradu pesme “Valentine’s Day”, koja je prvobitno objavljena na Bouvijevom 24. studijskom albumu “The Next Day“ 2013. Bivši gitarista Oasisa pojavio se na ekranu ispred benda uživo, izvodeći numeru na akustičnoj gitari. Pogledajte nastup u nastavku.

Inače, muzej Madame Tissauds u Londonu objavio je da će Bouvi biti počašćen drugom voštanom figurom. Nova statua zvezde biće otkrivena na lokaciji u londonskoj ulici Bejker u martu 2022.

Bouvi pre nego što je postao – Bouvi.. Kolekcionar platio više od 17.000 evra za neobjavljeni singl legendarnog muzičara

U međuvremenu, Galager je govorio o svom sledećem albumu “High Fliing Birds”, podelivši demo pesme pod nazivom “Trying To Find A World That’s Been And Gone: Part 1”.

– Završio sam pisanje/demo za sledeći album NGHFB pre otprilike 10 dana – obavestio je fanove u biltenu sa liste e-pošte. – Mislio sam da biste možda želeli da čujete ovaj mali komad koji zvuči sasvim prikladno za ovu Novu godinu – rekao je.

Noel Galager smislio kako da vrati Oasis: Ako Liam neće, sviraću s njegovim hologramom. On ionako nije stvaran lik…

Nekoliko dana ranije, otkrio je da planira da snima snimanje svog sledećeg albuma u studiju Abbey Road. Ploča bi, prema rečima muzičara, mogla da sadrži nekoliko akustičnih balada.

– Jedna od njih je jedna od mojih omiljenih pesama koje sam ikada napisao, ima odlične akorde i veoma je, veoma tužna – rekao je za The Matt Morgan Podcast.

HL/Izvor: nme.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime