Home»Muzika»Više od obične svirke… Bjesovi 14. januara u Festu

Više od obične svirke… Bjesovi 14. januara u Festu

4
Shares
Pinterest Google+
Bjesovi (Beer Fest)/ Photo: AleX
Bjesovi (Beer Fest)/ Photo: AleX

Legendarna rok grupa Bjesovi iz Gornjeg Milanovca nastupiće u petak, 14. januara u zemunskom klubu Fest.

Bjesovi su osnovani u Gornjem Milanovcu krajem osamdesetih pod nazivom Bader Majnhof, da bi zbog pritiska tadašnje gradske vlasti promenili ime u Sent Galen, pa Čajna Blu i konačno u Bjesovi (prema ijekavskom prevodu legendarnog romana Dostojevskog  “Zli dusi”.

Grupa je od samog početka privukla pažnju neobičnom postavom sa dva pevača, brižljivo osmišljenim nastupima, prepoznatljivim i ličnim tekstovima, kao i muzičkom podlogom u okvirima grunge muzičkog rok pravca čiji su prirodni deo, i generacijski i idejno, tih ranih devedesetih bili i srpski Bjesovi. Postava se uglavnom menjala prema potrebama i zamislima dvojca koji je grupu i osnovao: Zorana Marinkovića i Gorana Marića. Trenutnu postavu čine: Zoran Marinković – vokal; Slobodan Vuković – gitara; Ivan Kovačević – gitara; Marko Marković – bas; Miroslav Marjanović – bubnjevi; Ramon Hamel – bubnjevi.

BJESOVI PROMOVISALI VINILNO REIZDANJE ALBUMA “SVE ŠTO VIDIM I SVE ŠTO ZNAM” – U JEDNOM MOMENTU SMO POVEROVALI DA ROKENROL BOGU NIJE DRAG

Bjesovi su do danas objavili 6 albuma a najveći uspeh grupe bio je drugi po redu (bezimeni) album. Ove godine grupa obeležava 25 godina od tog izdanja. Činjenica da Bjesovi zrače ne samo u okviru rokenrola nego i na razne druge strane i to veoma jako, je razlog što i danas imaju brojnu publiku sastavljenu od ljudi između sebe vrlo različitih, ali koje povezuje najveće pitanje koje sebi bilo ko od nas može da postavi – pitanje svrhe ljudskog postojanja.

Ulaznice su u prodaji u klubu Fest po ceni od 1.000 dinara. Na veče koncerta, cena ulaznice iznosiće 1.200 dinara. Ulaznice kupljene za prethodni, otkazani koncert Bjesova u Festu važiće i za ovaj nastup.

 

Previous post

Bio-Detection K9... Metallica, Tool i brojni svetski bendovi za svoje turneje angažuju specijalno obučene pse da nanjuše Covid-19 u bekstejdžu

Next post

Komičar Bob Seget pronađen mrtav u hotelskoj sobi, nekoliko sati posle nastupa u stendap klubu...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *