Home»Muzika»Never Grow Old… Šest sati ozbiljno dobre svirke na 40. rođendanu novosadske hale SPENS (fotoreportaža)

Never Grow Old… Šest sati ozbiljno dobre svirke na 40. rođendanu novosadske hale SPENS (fotoreportaža)

5
Shares
Pinterest Google+
Love Hunters, Spens/ Photo: AleX
Love Hunters, Spens/ Photo: AleX

Juče je u zapadnom holu SPENS-a održan muzički maraton povodom 40. rođendana poznate novosadske hale.

Zbog propisanih mera zbog Kovida, program je počeo već u podne, nastupom benda 5 minuta slave, koji je hitovima “Lenka”, “Vojvodina” i “PMS” taman zagrejao publiku i pripremio je za Zbogom Brus Li.

Harizmatični frontmen Slavko Matić samouvereno je gospodario binom, pumpajući dobru energiju numerama “Tuča u kafani”, “Kokainka” i “Nikad’ nemoj plakati zbog ljubavi”, a publika mu se horski pridružila u klasicima “Ladi Ladi Lom” i “Zasedi za Zvonka Bogdana”.

Zbogom Brus Li, Spens/ Photo: AleX
Zbogom Brus Li, Spens/ Photo: AleX

Sjajna atmosfera nastavila se već sa prvim taktovima pesme “Momci se vraćaju u grad” Atheist Rapa, koji su nizali hitove – “Blu trabant”, “Pritilend”, “Wartburg limuzina” i “Grbavci” i samo su još jednom potvrdili tridesettrogodišnji status jednog od najtraženijih live bendova u Srbiji.

Kako je vreme odmicalo, hol se sve više punio fanovima koji su, uprkos snegu i praznicima, došli da podrže svoje favorite.

Milan Mumin, lider Love Huntersa, započeo je svoj nastup pesmom “I Feel” i savršenom kombinacijom melanholije i brutalne poetike zadobio prisutne “na keca”.

“There”, “Never Grow Old”, “The End” i “Love Is Hell” obojile su ovo post Božićno veče i napravile sjajan intro za nastup Dece Loših Muzičara.

Beogradska šestorka je nastupila kao headliner umesto najavljenih Psihomodo Popa, koji su zbog bolesti članova od korone, morali da otkažu nastup.

DLM, Spens/ Photo: AleX
DLM, Spens/ Photo: AleX

Momci iz DLM-a su se svojski potrudili da odmene zagrebačke kolege i odličnom set listom oduševili prisutne – “Konji ritma”, “Ljubomora”, “Vlade Divac”, “Ljubav”, “Prolećni dan” i “Dobar dan” doveli su atmosferu do usijanja i pokazali se kao savršen izbor za kraj ovog maratona.

SPENS je na pravi način proslavio četrdeseti rođendan i opravdao titulu kolevke dobrog rock’n’roll zvuka.

 

5 minuta slave na Danima Spensa – 8. januar 2022.

Posted by Headliner.rs on Sunday, 9 January 2022

 

Zbogom Brus Li na Danima Spensa – 8. januar 2022.

Posted by Headliner.rs on Sunday, 9 January 2022

Previous post

Spider-Man i Spider-Man ušunjali su se u bioskop da pogledaju Spider-Mana...

Next post

Novogodišnja poslanica Ramba Amadeusa: Nije pandemija korone najveća opasnost koja se nadvila nad svijet, već pandemija paušalnih, površnih, odokativnih, lažnih informacija (+ 6 novogodišnjih odluka)

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *