Šta krije Alek Boldvin? Policija već tri nedelje uzalid pokušava da dođe do njegovog telefona koji je imao u momentu tragedije

0
98
Alek Boldvin/Photo: YouTube printscreen
Alek Boldvin/Photo: YouTube printscreen

Policija Novog Meksika zatražila je pomoć od njujorških vlasti da dobije mobilni telefon Aleka Boldvina u sklopu istrage pucnjave na snimanju filma “Rust” više od tri nedelje nakon što su detektivi tražili da pretraže telefon.

PRVI INTERVJU ALEKA BOLDVINA POSLE TRAGEDIJE NA SNIMANJU: NISAM POVUKAO OBARAČ. TO SE NIJE DESILO…

Sudija za prekršaje u Santa Feu Dejvid Segura 16. decembra odobrio je nalog za pretres koji je omogućio lokalnoj policiji da pretraži Boldvinov telefon u potrazi za dokazima važnim za istragu smrtonosnog ubistva snimateljke Haline Hačins 21. oktobra na snimanju niskobudžetnog vesterna “Rust”. Ali do sada se to nije dogodilo, rečeno ove nedelje.

– Šerifova kancelarija ne poseduje telefon – rekao je u petak poslepodne predstavnik šerifa okruga Santa Fe Huan Rijos. – Telefon je u Njujorku, kod gospodina Boldvina.

BOLDVIN JE IPAK KRIV, IGRAO JE “RUSKI RULET”? PREMA SCENARIJU NIJE NI TREBALO DA PUCA…

Boldvinov dom je u Hemptonsu, u okrugu Safolk u Njujorku.

Prva državna advokatica Novog Meksika Meri Karmak-Altviz – odgovorna za sprovođenje zakona u okrugu Santa Fe, koja nadzire slučaj – rekla je u saopštenju u četvrtak da njena kancelarija i šerifovi istražitelji “aktivno sarađuju s okrugom Safolk, šerifom Njujorka i Boldvinovim advokatima”, kako bi pribavili bilo kakav materijal s Boldvinovog telefona koji se odnosi na istragu o “Rustu”.

IMALA JE SAMO 42… KO JE HALINA HAČINS, DIREKTORKA FOTOGRAFIJE KOJU JE UBIO ALEK BOLDVIN

Nalog za pretres koji je izdao sudija Segura bio je sprovediv samo u Novom Meksiku, tvrde lokalni advokati.

Službenici za sprovođenje zakona istražuju postupke Boldvina – glumca i producenta koji je ispalio rekvizit tokom probe – kao i pomoćnika reditelja Dejvida Halsa, zaduženog za sigurnost na setu, i 24-godišnje Hane Gatijerez Rid, zadužene za sigurnost oružja.

Nejasno je zašto poznati glumac nije svojevoljno predao telefon. Ranije u istrazi, istražitelji šerifa okruga Santa Fe pronašli su telefon Gatijerez Rid i Halsa. Oboje su dobrovoljno predali svoje telefone šerifovim istražiteljima bez naloga za pretres, tvrde njihovi advokati.

HL/Izvor: b92.net

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime