Na “foru” Kita Ričardsa… Poslušajte dve dosad neobjavljene verzije pesme “Shadow Man” Dejvida Bouvija

0
60
Dejvid Bouvi/ Photo by Frank Ockenfels

Dejvid Bouvi/ Photo by Frank Ockenfels

Dejvid Bouvi/ Photo by Frank Ockenfels

Pesma “Shadow Man” prvobitno je snimljena 1970. godine. Nalazi se na upravo objavljenom ‘izgubljenom’ albumu “Toy” na kojem su ponovo snimljene i obnovljene verzije nekih od Bouvijevih najranijih pjesama.

Album “Toy (Toy:Box)” objavljen je juče, 7. januara, dan uoči Bouvijevog rođendana. Da je živ, Bouvi bi danas napunio 75. godina.

PRODALI SU I BOUVIJA… KOMPLETNA AUTORSKA PRAVA OPUSA LEGENDARNOG MUZIČARA OTKUPIO WARNER, PRIČA SE O CIFRI OD 250 MILIONA DOLARA

Pesma “Shadow Man” objavljena je u dve verzije. Prva je “Unplugged & Somewhat Slightly Electric Mix” iz 2000. godine, opisana na Bouviejevoj stranici kao “ogoljeni miks ponovnog snimanja”.

BOUVI PRE NEGO ŠTO JE POSTAO – BOUVI.. KOLEKCIONAR PLATIO VIŠE OD 17.000 EVRA ZA NEOBJAVLJENI SINGL LEGENDARNOG MUZIČARA

Govoreći o miksu “Unplugged & Somewhat Slightly Electric”, producent Mark Plati se prisetio:

– Dok smo snimali osnove pesme, Erl Slik je predložio da on i ja presnimimo akustične gitare na sve delove. Rekao je da je to trik Kita Ričardsa: ponekad bi te gitare bile istaknuti deo pesme, a ponekad bi bile više igrale na sferu podsvesti. Kasnije, dok je miksovao, Dejvid je čuo jednu od pesama ogoljenu samo na vokal i akustične gitare; to mu je dalo ideju da bi trebalo da napravimo neke takve mikseve i da će možda jednog dana biti korisni.

Druga neobjavljena verzija pesme “Shadow Man” je rana studijska demo verzija, koja je snimljena u poslednjim mesecima 1970. godine.

Bouvijev album “Toy” takođe se nalazi u box setu “David Bowie 5. Brilliant Adventure (1992. – 2001.)” koji je objavljen još u novembru prošle godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime