Peticija za povratak Džonija Depa u “Pirate s Kariba” bliži se cilju od 1.000.000 potpisa… Disney ne popušta, Margo Robi je “novi Džek Sperou”

0
204
Oglasi
Džoni Dep, Margo Robi/Photo: printscreen
Džoni Dep, Margo Robi/Photo: printscreen

Obožavaoci Džonija Depa udružili su se u nameri da nateraju kompaniju Disney da vrati zvezdu kao kapetana Džeka Speroua u nastavku franšize “Pirati sa Kariba”, i čini se da se približavaju svom cilju.

Godine 2018. otkriveno je da Džoni Dep neće biti deo predstojećih filmova “Pirati sa Kariba”. Diznijevi filmovi su zasnovani na istoimenoj vožnji u tematskom parku Dizni svet, a Dep je u njima igrao kapetana Džek Speroua. Njegovo otpuštanje usledilo je posle vrdnji da je bio nasilan prema svojoj tadašnjoj ženi, Amber Herd. Ubrzo nakon što je potvrđeno da je Dep otpušten, pokrenuta je peticija kojom se traži da se 58-godišnjak vrati na posao.

PIRATI S KARIBA… KAKO JE USTVARI DŽONI DEP NAGOVORIO POLA MAKARTIJA DA GLUMI U ČUVENOJ FRANŠIZI

Prošle godine, peticija je dostigla 300.000 potpisa obožavalaca širom sveta. Od tada, njihov cilj postao je milion potpisa – prekretnica koja sada ne izgledatoliko daleko, akoja bi moralada ubedi Disney da promeni odluku.

U vreme pisanja ovog teksta peticija ima više od 667.000 potpisa na Change.org.

UBIĆE KAPETANA DŽEKA? “PIRATE S KARIBA” ČEKA TRAGEDIJA… DISNEY ODLUČIO DA “UKINE” LIK DŽONIJA DEPA

Ovo je očigledno velika podrška Depu, koji je od tada tvrdi da bi voleo da se vrati ulozi šašavog antiheroja. Obožavaoci su takođe komentarisali peticiju, a jedan je napisao: “Pirati sa Kariba su za mene više od filma, to je moje celo detinjstvo, a Džoni Dep je ono čime se ovaj film bavi, bez njega nema filma, on je glavni karakter i on je jedini koji može savršeno da odigra ovu rolu, pa vas molim da ne upropastite još jedan klasik”.

Još jedan strastveni obožavalac je napisao: “Džoni Dep je zaštitno lice filmova “Pirati sa Kariba”. POTREBAN nam je. Sigurno ga neću gledati ako on nije prisutan u filmu. Ne mogu ni da zamislim pirate ako je neko drugi igra Džeka Speroua!!”.

Treći je dodao: “Džoni Dep je jedini Džek Sperou. Jednostavno neće biti isto bez njega. Hajde budite realni, bez njega nemate film!”.

DŽONI DEP PONOVO OBUKAO ODELO KAPETANA DŽEKA SPEROUA… I ZABAVLJAO MALIŠANE U BOLNICI

Međutim, ako je suditi prema rečima Diznijevog izvršnog direktora Šona Bejlija, to neće biti tako jednostavno. On je još 2018. za The Hollywood Reporter rekao:

– Želimo da unesemo novu energiju i vitalnost. Volim filmove o Piratima, ali deo razloga zašto su pisci Pol Vernik i Ret Riz toliko interesantni je taj što se ne vetuju za jednu ličnost. I to je ono za šta smo ih zadužili.

Scenarista “Pirata sa Kariba” Stjuart Biti rekao je o Depu:

– Mislim da je imao sjajnu trku. Očigledno je da je taj lik učinio svojim i to je postala stvar po kojoj je trenutno najpoznatiji. Njemu je bilo sjajno, kao i nama. Postoji ona izreka: “Ne mršti se jer je gotovo, smej se jer se dogodilo. Bila mi je čast”.

KIT RIČARDS SE MALO USPAVAO, AL’ NE MARI… GENIJALNOM FOTKOM PODSETIO NA SVOJU ULOGU KAPETANA TAGA U “PIRATIMA S KARIBA”

U međuvremenu, Dep je i dalje vrlo pozitivan po pitanju čitavog iskušenja. Prošle godine su ga pitali da li mu nedostaje Džeka Sperou, a on je odgovorio:

– Ne, ne nedostaje mi, jer ga imam svaki dan.  Uvek ga nosim sa sobom, putujem sa kapetanom Džekom u koferu. Ja pripadam Džeku Sperouu i on mi je odan.

Bez slavnog glumca na čelu serijala, Disney navodno ponovo pokreće seriju sa potpuno novom glumačkom ekipom.

Margo Robi je potvrdila da će biti deo novog projekta, dodajući da će biti pun “ženske snage”. Robi je dodala:

– Prerano je govoriti o tome. Ja volim Kristinu Hodson, koja piše novi nastavak, očigledno. Nisam producent u “Piratima”, tako da ću sedeti i sačekati proces. Zaista sam, zaista uzbuđena zbog mogućnosti da tom svetu dodam očigledno veoma ključni ženski element.

Još nisu zvanično objavljeni dodatni detalji, ali fanovi će verovatno videti Robi kako plovi sama po Sedam mora bez Depa.

HL/Izvor: express.co.uk

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime