Pekinška patka posle 43 godine “rekreira” čuveni novosadski pank hepening kod Norka

0
254
Oglasi
Pekinška patka/Photo: mojnovisad.com
Pekinška patka/Photo: mojnovisad.com

Davne 1979. godine desio se neviđeni pank hepening kakav Novi Sad ne pamti. Bilo je i posle toga izuzetnih muzičkih dešavanja, nije da nije, ali ovakva energija i originalnost se nije ponovila.

U godini kulture, kada je Novi Sad evropska prestonica iste, Pekinška patka se vraća na mesto istorije. Kako saznajemo, iznova okupljen novosadski pankeraj sviraće kod Norka, 12. januara, u 13 sati, piše mojnovisad.com.

Doduše, nema više staklenog izloga, ali to je sad Prolaz Pekinške patke. U postavi su dva originalna člana Sreten Kovačević Sreta i Shital Puri (ex Laslo Pihler). Pored njih Patku čine i Vladimir Aleksić, Sava Obradović i Dragan Gajić.

U septembru prošle godine smo imali priliku da čujemo kako zvuči podmlađeni bend nastao daleke 1978. godine. Mišljenja su bila podeljena, ali važno da su taj iskonski zvuk i sirova energija tu. Možda nikad potrebniji.

Ne znamo hoće li i posle više od četiri decenije biti fanatičnih fanova, zbunjenih prolaznika, klinaca koji ih pljuju i gađaju, naduvanih kondoma, valjanja po prolazu, nasmejanih staraca, ali plejbeka neće biti. “Poginuće” simbol Novog Sada da još jednom prirede nezaboravnu feštu.

Sve se dešava u okviru već poznate priče, Novi Sad je Evropska prestonica kulture. A “New Now” je među prvima gradovima van Evropske unije koji je poneo ovu titulu.

Evo kako je bilo te davne 1979. ispred robne kuće Nork:

HL/Izvor: mojnovisad.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime