Home»Fun»Cars & Bikes»Džejms Bondov ukradeni Aston Martin vredan 25 miliona dolara pronađen posle skoro 25 godina

Džejms Bondov ukradeni Aston Martin vredan 25 miliona dolara pronađen posle skoro 25 godina

4
Shares
Pinterest Google+
Dćejms Bond, Aston Martin/Phozp: printsvreen
Džejms Bond, Aston Martin/Phozp: printsvreen

Džejms Bondov ukradeni Aston Martin vredan 25 miliona dolara pronađen posle skoro 25 godina

Posle skoro 25 godina, pronađen je Aston Martin procenjen na više od 25 miliona dolara, koji je korišćen tokom snimanja filma o Džejmsu Bondu “Goldfinger”. Na mnogo načina, Aston Martin je sinonim za Bonda. Nakon što su se prvi put pojavili u “Goldfingeru” 1964. godine, većina narednih filmova o Bondu (osim onih sa Rodžerom Muromu glavnoj ulozi) sadržali su različite iteracije kultnog sportskog automobila. “Skyfall” i “No Time To Die” su čak vratili originalni model DB5 koji je popularizovao Šon Koneri.

Martin, Aston Martin… Top Gear provozao kultne Bond automobile – koji je vaš favorit?

Dok je originalni DB5 iz 1963. već relativno redak automobil, jedan od četiri modela korišćena na “Goldfingeru” je napravljen u jedinstveno vozilo nakon što je u njega ugrađeno mnoštvo Bond uređaja za film. Uređaji su uključivali raspršivače vode/ulja, drobilice guma, levke za dimne zavese i mitraljeze postavljene napred. Automobil, koji je kupio privatni kolekcionar sredinom 1980-ih, kasnije je ukraden iz sigurnog hangara na aerodromu na Floridi 1997. godine, a njegova sudbina je ostala potpuno nepoznata. Godinama su Bondovi fanovi svuda spekulisali o tome šta se dogodilo sa kultnim britanskim sportskim automobilom.

Aston Martin/Photo: promo
Aston Martin/Photo: promo

Sada, međutim, novi izveštaj Yahooa tvrdi da je DB5 koji je odavno nestao konačno pronađen. Prema izveštaju, neimenovana osoba je uspela da proveri vozilo preko njegovog serijskog broja, potvrđujući da je to ono koje je nestalo. Tačno gde se vozilo nalazi nije otkriveno, ali se kaže da se nalazi u “privatnom okruženju” negde na Bliskom istoku, a Dubai, Kuvajt, Bahrein i Saudijska Arabija označeni su kao “posebne oblasti interesovanja”.

Licence to Sell… Na prodaju “Aston Martin” Džejmsa Bonda iz “Goldfingera”… Ispravan. Cena – šest miliona dolara

Kristofer Marinello, izvršni direktor Art Recoveri International, izrazio je optimizam da će sadašnji vlasnik dobrovoljno vratiti Bond automobil vredan 25 miliona dolara. Iako je prvobitni vlasnik verovatno oduševljen vestima, osiguravajuća kompanija, koja je morala da izdvoji 4,2 miliona dolara nakon što je automobil ukraden, takođe će biti srećna da čuje za svoje otkriće, jer je obećala 100.000 dolara svakome ko ponudi informacije koje dovode do povratak automobila. Ne zna se šta se tačno dogodilo sa automobilom nakon što je ukraden, ali s obzirom da se sada nalazi negde na Bliskom istoku, jasno je da je daleko od kuće.

Zar su stvarno svi poludeli? Čuveni reditelj tvrdi: Džejms Bond Šona Konerija u osnovi je bio – silovatelj!

Nadajmo se da će sadašnji vlasnik automobila učiniti pravu stvar i ustupiti vozilo njegovom prvobitnom vlasniku. S obzirom na lokaciju automobila i vreme koje je prošlo od krađe, pravo je čudo da je uopšte pronađen. Sa Aston Martinom DB5 iz 1963. koji zauzima posebno mesto u istoriji kao jedan od najpoznatijih filmskih automobila svih vremena, fanovi Džejmsa Bonda će sigurno biti zahvalni što je vozilo otkriveno još uvek u jednom komadu.

HL/Izvor: screenrant.com

Previous post

Dubioza ponudila Majli Sajrus da je uči bosanski... Prva lekcija: ra-ki-ja!

Next post

Objavljena zvanična satnica nastupa bendova na Danima Spensa 8. januara u Novom Sadu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *