Home»Kult»Prodali su i Bouvija… Kompletna autorska prava opusa legendarnog muzičara otkupio Warner, priča se o cifri od 250 miliona dolara

Prodali su i Bouvija… Kompletna autorska prava opusa legendarnog muzičara otkupio Warner, priča se o cifri od 250 miliona dolara

5
Shares
Pinterest Google+
Dejvid Bouvi/Photo: shutterstock
Dejvid Bouvi/Photo: shutterstock

Kompanija Warner Chappell Music saopštila je da je otkupila autorska prava opusa britanskog kultnog muzičara Dejvida Bouvija.

“Istorijski ugovor obuhvata celokupno Bovijevo delo, od prvog albuma iz 1967.  “David Bowie” do poslednjeg posthumnog albuma “Toy” izdatog u novembru 2021. godine”, navela je kompanija.

ZA JEDNU OD SVOJIH RANIH PESAMA DEJVID BOUVI JE MISLIO DA JE BOLJA OD “SPACE ODDITY”… I NIJE JEDINI

Dodaje se da kupljeno 26 Bouvijevih albuma, kao i nekoliko stotina pesama medju kojima su čuvene “Space Oddity”, “Ziggy Stardust”, “Heroes” i “Let’s Dance”.

Kompanija nije navela tačan iznos ugovora, ali mediji u SAD navode da je kupovina autorskih prava vredna više od 250 miliona dolara.

KAKAV JE TO LIK BIO… DEJVID BOUVI PRE SMRTI POSLAO LUISU HAMILTONU DVE GITARE BEZ IKAKVOG OBJAŠNJENJA

Bouvi je preminuo 10. januara 2016. od raka jetre. Svoj poslednji album “Black Star” izdao je dva dana pre smrti, 8. januara na svoj 69. rodjendan. Smatra se da je taj album bio njegov oproštajni poklon obožavaocima.

Kultni muzičar je poznat po menjaju imidža i stila. Njegov album “The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars” iz 1972. godine ustoličio ga je u veliku britansku i svetsku muzičku zvezdu.

KAD SU DEJVID BOUVI I DŽIMI PEJDŽ IMALI BEND… OVO JE JEDINA PESMA KOJU ZAJEDNO SNIMILI, DAVNE 1965, PRE NEGO ŠTO SU POSTALI SLAVNI

Bouvi, čije je pravo ime Dejvid Robert Džouns, objavio je nekoliko desetina albuma, među kojima su najpoznatiji “Space Odity” (1969), “Heroes” (1977), “Scary Monsters and Super creeps” (1980), “Let’s Dance” (1983), “Never Let me Down” (1987) i “Tin Machine” (1990).

Glumio je mnogim filmovima, a najzapaženija uloga mu je u horor filmu “The Hunger” (1983) reditelja Tonija Skota, u kojem su igrale i Katrin Denev i Suzan Sarandon.

Previous post

Kijanu je definitivno, kralj...  70% zarade od prvog "Matrixa" dao je za istraživanje leukemije

Next post

Dubioza ponudila Majli Sajrus da je uči bosanski... Prva lekcija: ra-ki-ja!

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *