Kijanu je definitivno, kralj…  70% zarade od prvog “Matrixa” dao je za istraživanje leukemije

0
56
CYBERPUNK 2077 Kijanu Rivs/Photo: YouTube printscreen
CYBERPUNK 2077 Kijanu Rivs/Photo: YouTube printscreen

Dok se lome koplja o novom četvrtom nastavku franšize “Matrix”, Kijanu Rivs je ponovo u centru pažnje.

Svetski mediji, naime, u prvi plan su vratili informaciju da je Kijanu donirao 70 odsto plate iz prvog “Matrix” filma za finansiranje istraživanja leukemije – pošto se njegova mlađa sestra borila sa bolešću punih 10 godina.

KIJANU RIVS O SMRTI: POSTOJI JEDNA STVAR ZA KOJU ZNAMO DA SE DEŠAVA KAD ODEMO…

Glumac,  koji je navodno plaćen 10 miliona dolara unapred, a ukupno zaradio 35 miliona dolara za prvi film u franšizi 1999. godine, bio je inspirisan da finansira istraživanje raka krvi nakon što je njegovoj sestri Kim, koja sada ima 55 godina, dijagnostifikovana 1991. godine, piše LadBible.

Kijanu se u to vreme posvetio svojoj sestri i vodio brigu o njoj i pomogao joj je u oporavku nakon što je provela deceniju boreći se sa rakom, pre nego što je ušla u proces remisije.

OVAJ LIK JE STVARNO – LIK… KIJANU RIVS NIJE OBIČNA FILMSKA ZVEZDA, I TO JE OPET DOKAZAO

Glumac je bio tako odan Kim, da je prodao svoj dom kako bi bio bliži njoj. Nastavci “Matrix” su tada bili odloženi, a on je navodno potrošio još pet miliona dolara na terapije kako bi pomogao da mu se sestra oporavi, piše Daily Mail.

– Ona je uvek bila tu za mene, znate. Uvek ću biti tu za nju – govorio je ranije Kijanu Rivs.

E TO JE FACA… KIJANU RIVS GODINAMA U TAJNOSTI DONIRA MILIONE DEČIJIM BOLNICAMA

Poznati glumac je tada pokrenuo i dobrotvornu fondaciju za pomoć onima koji se bore sa rakom.

– Imam privatnu fondaciju koja već pet ili šest godina pomaže nekoliko dečijih bolnica i istraživanje raka. Ne volim da vezujem svoje ime za to, samo puštam fondaciju da radi ono što radi – rekao je Kijanu Rivs 2009. godine za Ladies Home Journal.

FOTKA “TUŽNI KIJANU” GODINAMA KRUŽI INTERNETOM… GLUMAC KONAČNO OBJASNIO ŠTA SE TO DESILO

Kijanu je odavno je poznat po svojoj dobrotvornoj prirodi. Prema izveštaju Wall Street Journala, on je dao značajan deo svojih prihoda od drugog i trećeg dela “Matrixa” ekipi koja je radila na filmovima.

– On je smatrao da su oni ti koji su napravili film i da oni treba da učestvuju (u raspodeli profita) – navedeno je u izveštaju.

U junu 2020. godine Kijanu, za koga se zna da veliki deo svojih prihoda donira u dobrotvorne svrhe, je na aukciji “ponudio” virtuelni Zoom dejt od 15 minuta (sa nekom damom), kako bi prikupio novac za dobrotvornu organizaciju za decu obolelu od raka. Takođe je kaskaderskoj ekipi filma Džon Vik poklonio “roleks” satove u vrednosti od 9.150 dolara.

Jedan je… Neo, ups, Kijanu Rivs.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime